Bernardić za koalicijske partnere želi samo dvije stranke: Jedna od njih je HSU

Josip Mihaljević
14. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Pobjeda Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima dala je vjetar u leđa SDP-u, iako brojni analitičari upozoravaju da oni to ne bi trebali shvaćati kao uspjeh stranke. Ipak, Bernardić predsjedničke izbore želi iskoristiti kao odskočnu dasku za parlamentarne.

davor bernardić

Foto: Youtube screenshot

Nekoliko dana nakon pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, Predsjedništvo SDP-a imenovalo je koordinatore u svih deset izbornih jedinica, a uskoro će osnovati i središnji izborni stožer za parlamentarne izbore, piše Jutarnji.hr.

Bernardićev recept za parlamentarne izbore

Hreljin HSU kreće prema SDP-u: "Zainteresiran sam za razgovor s Bernardićem"

U međuvremenu je Bernardić izrazio da želi postati novi premijer RH, a prema jednoj anketi javnog mnijenja SDP je u tijesnoj prednosti nad HDZ-om.

Za koordinatore izbornih jedinica odabrao je Nikšu Vukasa, Rajka Ostojića, Željka Kolara, Domagoja Hajdukovića, Vinka Grgrića, Davorka Vidoovića, Zlatka Komadinu, Erika Fabijanića, Franka Vidovića i Arsena Bauka. Upućeniji u djelovanje SDP-a tvrde da se ovim potezom riješio starih Milanovićevih kadrova koji su mu donedavno radili o glavi u stranci, te je postavio svoje ljude.

No, nikakve odmazde neće biti:

“Ali neće tu biti osvete. Bernardić će složiti liste na kojima će biti zastupljeni svi, pa i oni koji su bili čak i suspendirani zbog organiziranja puča. Na listama za Sabor sigurno će biti svih četvero suspendiranih članova predsjedništva: Siniša Hajdaš dončić, Mihael Zmajlović, Peđa Grbin i Vedran Babić”, tvrdi za Jutarnji list izvor iz vrha SDP-a.

U koaliciju samo HSS i HSU

ujedinjenje
Prvi korak u ujedinjenju umirovljeničkih opcija: Četiri stranke potpisale sporazum!

Što se tiče predizborne koalicije, još jedan izvor iz SDP-a tvrdi da će ljevica ići u dva bloka. Jedan manji blok, bliži centru, činile bi liberalne stranke poput IDS-a, GLAS-a, Reformista, te manjih stranaka poput Mrsićevih Demokrata, Laburista, ORaH-a i sličnih.

Drugi, nešto ljeviji blok bit će predviđen SDP-om, a kao najizglednije partnere vide HSS i Hrvatska stranka umirovljenika koja već provodi “okupljanje” umirovljeničkih političkih snaga na umirovljeničkoj sceni.

 

Bernardić za koalicijske partnere želi samo dvije stranke: Jedna od njih je HSU
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap