Bebek posjetio opjevanu Selmu. Pogledajte kako danas izgleda!

Jasmina Grgurić Zanze
17. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Popularna pjesma Bijelog dugmeta “Selma” nastala je prema stvarnom događaju kada je na željezničkoj stanici mladu djevojku sreo Vlado Divjak i o tome napisao pjesmu koje se 25 godina kasnije našla na albumu. Danas 89-godišnja bakica živi u Zagrebu, a ovih ju je dana posjetio pjevač Željko Bebek.

Željko Bebek u posjetu Selmi iz pjesme Foto: Facebook

Često se pitamo nastaju li ljubavne pjesme prema izmišljenim ili stvarnim osobama i događajima. No, neki susreti dovoljno su jaki da posluže kao poetska inspiracija. Upravo jedan takav dogodio se Vladi Divjaku koji je poznatu “Selmu” Bijelog dugmeta napisao 1949. godine prema stvarnom događaju kada je na željezničkoj stanici u Sarajevu upoznao vrlo mladu Selmu Borić, ponio joj kofer te se zaljubio u nju.

U posjeti kod drage Selme

Mediji već godinama donose priču o junakinji poznatog hita, koja danas ima 89 godina, a ovih dana iznova ju je posjetio i Željko Bebek te susret ovjekovječio fotografijom koju je objavio na društvenim  mrežama. Popularna Selma i dalje izgleda vrlo dobro za svoje godine, a crte njezina lica otkrivaju kako je nekada uistinu bila prava ljepotica.

Inače, inspiracija za pjesmu, koja se na albumu “Kad bi bio bijelo dugme” našla 1974. godine, je Selma Borić rođena u Zenici, a danas živi u Zagrebu te se i dalje sjeća kako joj je Vlado Divjak nosio kofer, iako joj nikada nije priznao ljubav.

Rasplakao je pjesmom uživo

Kada je prvi put čula pjesmu Bijelog dugmeta, odmah je znala o čemu se radi te na koncentru u Lisinskom 1975. godine rekla da je ona ta Selma. Željko Bebek i gospođa Selma sreli su se i prije šest godina u HRT-ovoj emisiji “Osmi kat” kada joj je uživo otpjevao ovaj hit na što je vrlo emotivno reagirala. Prema njezinim riječima, ona i Divjak sretali su se i prije fatalnog susreta te se iz pogleda moglo zaključiti kako je pjesnik bio zainteresiran za nju.

Baka Selma nedavno je za medije izjavila kako živi kao svaka starica, samački i pomalo usamljeno.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap