Bandić umirovljenicima dijeli maske koje su od danas obavezne u javnom prijevozu!

Jasmina Grgurić
25. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Nakon što je nacionalni Stožer civilne zaštite jučer donio odluku o obveznom nošenju maski za lice u javnom prijevozu, što vrijedi od danas na području cijele zemlje, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić započeo je podjelu maski umirovljenicima, kao i ostalim građanima koji ih nemaju. Osim putnika, nositi ih u Zagrebu moraju i djelatnici dječjih vrtića te korisnici pučkih kuhinja.

Ilustracija: Rawpixsel

Maske za lice od danas u Hrvatskoj moraju nositi svi putnici u javnom prijevozu. Ukoliko nemaju masku, ne mogu ući u autobus, tramvaj, taksi ili vlak. Provođenje ove obvezujuće mjere palo je na teret vozača, koji putnika bez maske ne smiju pustiti u vozilo te ne smiju započeti vožnju ako se u njemu nalazi osoba bez maske za lice.

Svi građani od sutra će morati nositi maske za lice u javnom prijevozu!

Na razini preporuke istu je odluku jučer ranije donio i zagrebački Stožer civilne zaštite.  Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je umirovljenicima podijeliti maske za lice, kao i ostalim građanima koji ih nemaju, a obveza nošenja, osim u ZET-ovu javnom prijevozu, vrijedi i za djelatnike vrtića te korisnike pučkih kuhinja.

Najavio je da će se za više od 200.000 zagrebačkih umirovljenika osigurati po dvije maske i u roku od 48 sati podijeliti ih umirovljenicima putem mjesnih odbora. Bandić kaže kako je upravo umirovljenicima najpotrebnije osigurati maske, jer su oni najveći korisnici javnog prijevoza.

Tko od građana nema masku javiti se može u Crveni križ u Sigetu 18 i Ilici 223 i tamo podići masku, rekao je Bandić.

No, gradonačelnik je jučer kazao da Zagrepčane neće kažnjavati ukoliko ne budu nosili maske, ali će ih upozoravati dok im nošenje maski ne uđe u naviku. Smatra i da neće biti puno ljudi koje će morati upozoravati da čuvaju i sebe i one oko sebe.

Bandić umirovljenicima dijeli maske koje su od danas obavezne u javnom prijevozu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap