[BAKINA KUHINJA] Svinjeći gulaš s krumpirom po bakinom receptu

Barbara Jurišić
30. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Svinjski gulaš svima je poznato jelo koje svatko radi na svoj način i nekako uvijek ispadne fino. Dovoljno je lagano da ne pada jako teško na želudac, ali je ujedno i zasitno. Ovo je verzija gulaša moje bake.

Gulaš sa svinjećim mesom i krumpirom
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Gulaš je jelo koje možete kuhati nekoliko sati, ali opet, možete ga napraviti u jako kratkom vremenskom rasponu. Poprilično je brzo gotov i sve ide jedno za drugim te ispadne jako fino. Zato je to jedan od dražih recepata u mojoj obitelji.

SASTOJCI (za 4 do 5 osoba):

  • Ulje
  • 2 veća luka
  • Dvije mrkve
  • 1 peršin korijen i list
  • 600 g svinjeće lopatice ili buta
  • Dva veća lista lovora
  • 6 većih krumpira
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 100 ml crnog vina
  • Dvije bamije (može i ne mora)
  • Vegeta, mljevena crvena paprika, biber, mljeveni bijeli luk

PRIPREMA:

  • Sitno nasjeckajte crveni luk, ostalo povrće i meso. Meso narežite na male kockice, otprilike centimetar.
  • Pržite crveni luk na ulju dok ne postakli te dodajte narezano povrće.
  • Kada sve malo pozlati, dodajte meso i pržite ga na ulju dok sve ne pobijeli.

    Meso je pobijelilo i spremno je za podlijevanje
    (Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

  • Kada meso pobijeli, podlijte s dovoljno vode da prekrije sve u loncu. Dodajte lovor i peršinov list.
  • Dok se to kuha, ogulite i narežite krumpir na male kockice. Možete dodavati krumpir malo po malo u lonac, kako ga režete i tako ćete dobiti nejednako kuhani krumpir. To će zgusnuti gulaš bez da morate koristiti zapršku.
  • Nastavite podlijevati s dovoljno vode da prekrije sve što se nalazi u loncu.
  • Kad je krumpir skuhan, dodajte ostale začine, pasiranu rajčicu i crno vino. Kuhajte još nekoliko minuta.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

[BAKINA KUHINJA] Svinjeći gulaš s krumpirom po bakinom receptu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap