Bakina kuhinja: ‘Brze’ kozice u umaku od senfa i vrhnja s njokima

Ivana Moslavac
22. studenoga 2025.
Novosti
A- A+

Umak od senfa, vrhnja i alkoholnog octa koji se ‘sljubi’ s kozicama će vas oduševiti. Za ovo će vam jelo trebati samo pola sata i uz kozice, samo nekoliko sastojaka koji se uvijek nađu u kuhinji. Umak možete poslužiti s njokima ili tjesteninom, a jelom će ‘omastiti brk’ svi kojima ga poslužite.

Kozice s njokima

Kozice s njokima | Foto: Mirovina.hr/Canva

Jednostavni, a ukusni i brzi ručak u kojemu su glavna zvijezda kozice, možete napraviti ovaj vikend. Uz kozice, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svatko redovito ima ‘pri ruci’. Umak od senfa, vrhnja i alkoholnog octa koji se ‘sljubi’ s kozicama će vas oduševiti, a jednako je fino ako ga poslužite s njokima ili tjesteninom.

Kozice s njokima

Kozice s njokima | Foto: Mirovina.hr

SASTOJCI:

  • jedan luk
  • jedna mrkva
  • kozice
  • maslinovo ulje
  • jedna i pol čajna žličica senfa
  • vrhnje za kuhanje
  • tri čajne žličice alkoholnog octa
  • začini – papar, sol i sušeno bilje po izboru
  • sok pola limuna
  • njoke/tjestenina

RECEPT:

  • Luk i mrkvu narežete i ‘prodinstate’, zatim dodate kozice i začinite.
  • Nakon što ispari voda iz kozica, dodajte vrhnje i senf, a potom ocat. Nakon toga dodajte i limunov sok.
  • Na kraju skuhajte tjesteninu ili njoke i pomiješajte s umakom (ako imate vremena i volje, možete zamijesiti i svoje tijesto). Uz jelo, poslužite bilo koju lisnatu salatu, primjerice običnu zelenu salatu ili matovilac.

Sve recepte iz naše Bakine kuhinje pogledajte ovdje.

Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap