Umak od senfa, vrhnja i alkoholnog octa koji se ‘sljubi’ s kozicama će vas oduševiti. Za ovo će vam jelo trebati samo pola sata i uz kozice, samo nekoliko sastojaka koji se uvijek nađu u kuhinji. Umak možete poslužiti s njokima ili tjesteninom, a jelom će ‘omastiti brk’ svi kojima ga poslužite.

Kozice s njokima | Foto: Mirovina.hr/Canva
Jednostavni, a ukusni i brzi ručak u kojemu su glavna zvijezda kozice, možete napraviti ovaj vikend. Uz kozice, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svatko redovito ima ‘pri ruci’. Umak od senfa, vrhnja i alkoholnog octa koji se ‘sljubi’ s kozicama će vas oduševiti, a jednako je fino ako ga poslužite s njokima ili tjesteninom.

Kozice s njokima | Foto: Mirovina.hr
SASTOJCI:
- jedan luk
- jedna mrkva
- kozice
- maslinovo ulje
- jedna i pol čajna žličica senfa
- vrhnje za kuhanje
- tri čajne žličice alkoholnog octa
- začini – papar, sol i sušeno bilje po izboru
- sok pola limuna
- njoke/tjestenina
RECEPT:
- Luk i mrkvu narežete i ‘prodinstate’, zatim dodate kozice i začinite.
- Nakon što ispari voda iz kozica, dodajte vrhnje i senf, a potom ocat. Nakon toga dodajte i limunov sok.
- Na kraju skuhajte tjesteninu ili njoke i pomiješajte s umakom (ako imate vremena i volje, možete zamijesiti i svoje tijesto). Uz jelo, poslužite bilo koju lisnatu salatu, primjerice običnu zelenu salatu ili matovilac.
Sve recepte iz naše Bakine kuhinje pogledajte ovdje.
Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije.