Baki Mariji (86) ukrali 400 litara vina iz konobe dok je čuvala ovce

Jasmina Grgurić
16. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Velika tuga snašla je 86-godišnju baku Mariju Ikač iz okolice Benkovca. Lopovi su joj ukrali čak 400 litara vina iz konobe dok je čuvala ovce. Očajna je, kaže, jer sada nema s čime počastiti goste ako joj dođu u posjetu pa kradljivce moli da joj vrate vino.

Ilustracija: Pixabay

“Ja sam vam jadno staro čeljade, meni znaju kad sam doma, kad nisam i gdje sam. Otišla sam gonit’ ovčine, a kad sam se vratila, vina nije bilo. Nisam ja jadna ni primijetila odmah… sad nemam za goste, ako mi tko dođe. Da mi barem vino vrate” – rekla je za 24 sata 86-godišnja Marija Ikač iz Kolarine kraj Benkovca.

Tamošnja je policija izvijestila da je u vremenu od 2. do 9. prosinca u Kolarini- Benkovac nepoznati počinitelj iz konobe u vlasništvu 86-godišnjakinje otuđio oko 400 litara vina. Materijalna šteta iznosi osam tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

No, baki Mariji slaba je to utjeha dok sa suzom u oku promatra prazne bačve u svojoj konobi. Jedna vrata bila su zaključana, a druga otvorena.

Baka iz okolice Varaždina ostala bez svih kobasa, špeka i šunkice

“Ova su mi bila ostala otključana. Sve su izlili, ni kap nije ostala.. Puno mi je to vino vridilo. Nisam bila doma, jer da jesam, ne bi ga odnijeli! Ja bi njih štapom, bilo čime, ali ne bi ga uzeli, jer krvavo se to stiče. Sama sam  vinograd radila, ali je došla bura i sve pokidala. Zato mi je sin kupio grožđe, naručio i platio pa smo napravili vino. Sama sam pa moram imati ako mi  ‘ko dođe.  Imam visoki tlak pa ne smijem crno. Pomiješam žuto s malo vode pa poslije ručka popijem čašu bevande, to me drži” – kazuje za 24 sata baka Marija kojoj su lopovi ostavili cijelu bačvu bijelog, a ostalo joj je i nešto od lani.

Baki Mariji (86) ukrali 400 litara vina iz konobe dok je čuvala ovce
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap