Baka Zdenka je proslavila 100. rođendan na misi, ali i uz tamburaše

Ana Kanazir
31. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Zdenka Doležal je najstarija stanovnica Općine Čačinci, a svoj je 100. rođendan proslavila u društvu najmilijih. Za nju kažu da je vesela, razgovorljiva, ali i puna života, iako je nepokretna. Proslava je počela svetom misom u crkvi, a kasnije se veselje nastavilo na svečanom ručku.

Zdenka Doležal slavi 100. rođendan

Zdenka Doležal slavi 100. rođendan | Foto: Vladimir Grgurić, Glas Slavonije

Stogodišnjaci često svoj okrugli rođendan proslave onako kako treba, a jedna od njih je i baka Zdenka. Baka je tako uživala u sviranju tamburaša, a uz to je i zapjevala.

ženske ruke prekrižena jedna preko druge na štapu
Znanstvenik otkrio: 'Pomoću određenih molekula koje sprječavaju bolesti svi bi mogli biti stogodišnjaci'

Baka Doležal je proslavila 100. rođendan u društvu obitelji i prijatelja. Proslava je započela svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva, a zatim se sve nastavilo na svečanom ručku. Na ručku su bili i tamburaši koji su svojim sviranjem ganuli baku koja je i zapjevala.

Baka Zdenka imala je šestero djece, a dvije kćerke su još žive. Uz to ima i šestero unučadi i desetero praunučadi.

– Pričala nam je o svemu, jako se voli sjetiti svojih dana mladosti i obiteljskog života. Posebno je sretna kada joj dođu unuci i praunuci, to je joj je najveće veselje – rekla je Anđelka Palovčik, kći slavljenice novinaru Vladimiru Grguriću za Glas Slavonije.

Baka Zdenka se na proslavi fotografirala sa svima i to uz velik osmijeh, a smijala se i kada su svirali čačinački tamburaši. S kćerkom je i otpjevala jednu pjesmu koja ju je posebno ganula.

Copy link
Powered by Social Snap