Milena Cukon proslavila 100. rođendan: ‘Neka svi rade malo po zemlji pa će biti dobro’

Ana Kanazir
2. lipnja 2023.
Priče
A- A+

Milena Cukon iz naselja Cokuni iz Marčana u Istri je u ponedjeljak proslavila 100. rođendan u Domu za starije osobe ‘Alfredo Štiglić’. Na proslavi su bili ostali korisnici doma, kao i osoblje. Osim što je svoj rođendan proslavila Milena, slavilo se još 14 drugih rođendana korisnika koji su imali rođendane u svibnju.

stogodišnja Milena

stogodišnja Milena | Foto: Glas Istre

Milena je svoj 100. rođendan proslavila u društvu korisnika doma, uz tortu i zabavu. Podijelila je i nekoliko životnih mudrosti, a otkrila je i tajnu dugovječnosti.

Umirovljenica Cukon je još kao mala radila na zemlji, a upravo to je i radila cijeli svoj život. Tada je bila najsretnija, a isto je preporučila i drugima. Dodala je kako joj je zdravlje odlično, ne osjeća nikakve probleme, osim što malo slabije čuje.

– Neka budu lijepo zdravi i neka rade malo po zemlji pa će biti dobro. Ja sam još kao mala radila na zemlji, a u životu ni nisam drugo radila nego na zemlji, bila sam doma. Najljepše mi je to bilo, rekla je repoterki Jeleni Milović za Glas Istre stogodišnjakinja.

Osim što svoj dug život duguje radu na zemlji, otkrila je i kako je imala 52 godine kada je ostala udovica, što je već 48 dugih godina.

Copy link
Powered by Social Snap