Baka Marija proslavila 90. rođendan, a i dalje radi u vrtu i čuva devetero praunučadi

Ana Kanazir
16. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Marija Kos je majka, baka i prabaka, a 90. rođendan je proslavila u svojem domu u Drnju gdje živi s kćerkom Brankom. Svi ju zovu Mica, a ona i u poznim godinama radi u vrtu, kuha i čuva devetero praunučadi. U šali kaže kako bi doživjela i stotu kada bi dobila još jedno. Ipak, godine nose svoje pa ju je krenuo mučiti tlak i ne čuje najbolje.

Baka Mica sjedi s obitelji na proslavi 90. rođendana

Baka Mica na proslavi rođendana | Foto: privatna arhiva/epodravina.hr

Baka Mica je proslavila rođendan u krugu svoje velike obitelji, a prisjetila se nekih događaja iz prošlosti, ali i otkrila čime se sve bavi. Tako i dalje ne miruje, a u svemu joj pomaže njezina kćer Branka.

Ruke starije gospođe
O životu, smrti, voljenima, svijetu i promjenama: Donosimo odgovore na pitanja koja želite pitati stogodišnjake

Da su godine samo broj pokazuje i umirovljenica iz općine Drnje na području Koprivničko-križevačke županije. Naime, ova baka i dalje kuha ručak, radi po vrtu, obavlja kućanske poslove, hrani kokoši i čuva praunuke. U svemu joj pomaže njezina kćer Branka koja s njom i živi.

– Ja dobro ne čujem, a Branka slabo vidi, ali zajedno mi sve možemo. Svaki dan skuham, imamo sve domaće, a onda obožavam ići u vrt, to me ispunjava i u tome uživam. Ništa ne špricamo, sve je prirodno i to najviše volimo, rekla je Marija za epodravina.hr.

Ispunjava je i praunučad, pri čemu ih ima devetero, a kako kaže, kada bi dobila još jedno, onda bi doživjela i stotu. Ispričala je kako je živjela u siromaštvu, ali i kako se zaposlila kada je imala 15 godina, a udala s 18 godina. Čak je i s mužem živjela štedljivo, a kako je rekla, bio je to ‘grdi’ život. Sada uživa u svojem domu, vrtu i u praunučadi, a povremeno nazdravi čašom bijelog vina ili orahovca kojeg sama sprema, piše epodravina.hr. Ipak, priznaje kako u zadnje vrijeme ima problema s tlakom, ali i kako ne može usporiti tempo jer uvijek ima puno posla oko kuće.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap