Baka Marija o potresu: “Samo da nam je mir, da možemo u miru leći i u miru se dići”

Jasmina Grgurić
7. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Novi potres magnitude 5 po Richteru pogodio je jučer u 18.01 sati područje Petrinje, objavila je Seizmološka služba Hrvatske. Baka Marija Knežić iz Strašnika na Banovini koji se našao u epicentru nedavnog jakog potresa opisala je strah u kojem neprestano žive. Jedino što žele i što im treba je, kaže, mir.

Marija Knežić iz potresima pogođenog Strašnika (Snimak zaslona/N1)

Nakon još jednog potresa magnitude 5 koji je jučer iznova pogodio petrinjsko područje, život uz stalna podrhtavanja tla komentirala je za N1 gospođa Marija Knežić iz mjesta Strašnik.

“Što vam mogu reći, drhtim sva živa. Sinoć kad je zdrmalo, strašno je bilo, više ne znaš – jesi li na nebu ili na zemlji. Ali što možemo, moramo durati” –  rekla je gospođa Knežić za N1.

Pomoć im toliko nije potrebna, ali jest – mir.

“Ni pomoći ni robe nam ništa toliko ne treba, samo da nam je mir, da možemo u miru leći i u miru se dići, iako nismo u kući”, rekla je.

Smješteni su u drvenoj kućici koju je nedavno napravio njezin sin.

Baka Bosiljka (86) nakon potresa ne želi napustiti svoju ruševnu kuću: "Što se imam bojati?"

“Spavamo u ovoj kućici koju je moj sin naredio, hvala dragom Bogu tjedan dana prije Božića je to naredio. Ona je drvena pa se ne bojimo toliko, ako i udari, lakše je nego cigla”, rekla je.

Smatra da ima onih koji su u većoj potrebi, unatoč strahotama koje prolazi.

“Tu dolaze takvih registracija da samo jeza hvata, ja se bojim što toliko ljudi, iz Nuštra, iz Slovenije, izvana dolaze ljudi, toliko nose toga, da im mi kažemo da nose drugim ljudima, može biti da ima potrebitijih još osim nas”, rekla je.

Susjedna parcela uz njihovu je kuću, čini im se, nešto potonula.

“Divanimo i da se ova zemlja ulegla, samo da jezera ne bude, ne daj Bože” – rekla je gospođa Marija za N1, dodavši da jedino što žele jest mir i da se situacija vrati u normalu.

Baka Marija o potresu: “Samo da nam je mir, da možemo u miru leći i u miru se dići”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap