Baka (71) prvakinja u dizanju utega: “Osjećam se bolje nego sa 40 godina!

Jasmina Grgurić Zanze
8. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Prekretnica u životu danas 71-godišnje umirovljenice dovela je do toga da trenira i do šest sati dnevno. Ne čudi stoga da ruši rekorde u dizanju utega pa je tako stekla i titulu međunarodne prvakinje. Izgleda i osjeća se sjajno, bolje nego kada je imala 40 godina. Iako je mnogi osuđuju, pozitivni komentari daju joj vjetar u leđa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Duffy (@mduff2404)

Marry Duffy (71) iz američke savezne države Connecticut počela je vježbati u 60. godini jer se udebljala nakon smrti svoje majke 2007. godine. U prvoj godini izgubila je gotovo 25 kilograma, a ubrzo se navukla na dizanje utega, piše Daily Mail. Međunarodna prvakinja u powerliftingu tvrdi da se u svojim 70-ima osjeća, ali i izgleda, bolje nego prije 30 godina.

Dosad je u svojoj težinskoj i dobnoj kategoriji srušila više od 30 državnih i svjetskih rekorda, a takvi rezultati ne čude s obzirom da u teretani provodi oko 20 sati tjedno. Iako mnogi misle da je prestara, njezini rezultati govore drugačije. Naime, Mary drži svjetske rekorde u dizanju utega od 115 kilograma te dizanja u čučnju s utezima od 60 i 80 kilograma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Duffy (@mduff2404)

“Ozbiljno sam krenula u teretanu prije deset godina kada sam shvatila da sam se jako udebljala. Sjećam se da me pogodilo kada sam se pogledala u ogledalo i pomislila kako to nisam ja. Brzo sam smršavjela, a što sam više trenirala, to sam više uživala” – kaže aktivna 71-godišnjakinja.

Unatoč godinama, ističe da nikada nije bila u boljoj formi.

“Sada izgledam i osjećam se bolje nego sa 40 godina. Ljudi mi govore da sam prestara za ovo, ali moj moto je: ‘Ne možete vratiti sat, ali možete ga premotati’. Ponekad se pitam zašto to sve radim, ali negativne komentare uvijek zasjene oni kojima sam inspiracija i to me potiče da nastavim”  – dodaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Duffy (@mduff2404)

Uz dizanje utega, ovaka baka odrađuje i kardio treninge te svakodnevne treninge snage. Na prvo natjecanje u powerliftingu prijavila se u 65. godini. Nakon toga dvaput godišnje sudjelovala je na međunarodnim natjecanjima u organizaciji Međunarodnog udruženja za powerlifting.

Izgraditi mišićnu masu u njezinim godinama nije nimalo lako.

“Teško je izgraditi mišiće kada ste stariji, ali uživala sam gledajući kako mi se mišići definiraju dok jačam” – kaže ponosno umirovljenica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Duffy (@mduff2404)

Trening i do šest sati dnevno za njezinu dob vrlo je zahtjevan, a dizanje utega nimalo bezopasno. Ipak, 71-godišnja Marry se ne predaje.

“Mnogi mi pokušavaju reći da ne bih smjela dizati utege u svojim godinama, ali samo se nasmijem i kažem im da provjere moje rekorde. Postoje trenuci kada se pitam zašto se forsiram, ali pozitivni komentari me guraju dalje.

Ne želim izgledati kao prosječna 70-godišnja baka, jer se definitivno ne osjećam tako. Ne želim nikad prestati s powerliftingom, samo ako apsolutno moram. Čak i ako se prestanem natjecati, i dalje ću vježbati i održavati formu” – zaključila je Marry Duffy.

Baka (71) prvakinja u dizanju utega: “Osjećam se bolje nego sa 40 godina!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap