[ANKETA] Umirovljenici, koliko često idete frizeru?

Jasmina Grgurić Zanze
28. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Val poskupljenja zahvatio je i frizerske usluge. Cijene su već otišle gore i do 20 posto, a očekuju se daljnje “korekcije”. Znaju to jako dobro oni koji su navikli svakog mjeseca, ili barem nekoliko puta godišnje, posjetiti svoj omiljeni salon. No, uvođenjem eura frizuru bi mogli plaćati i do 50 posto skuplje nego sada. Pitali smo umirovljenike kakva su njihova iskustva, a pitamo i vas u anketi u kojoj možete sudjelovati.

Photo: Pixabay

Cijene frizerskih usluga skočile su 20 posto, a skočiti bi uvođenjem eura mogle i za dodatnih 50 posto. Primjerice, šišanje koje sada plaćamo 70 kuna, mogli bismo plaćati 105 kuna, neki upozoravaju i više zbog rasta cijene energenata.

Pitali smo umirovljenike kakva su njihova iskustva.

“Ako cijene nastave skakati, farbat ću se kod kuće”

“Otišla sam prije Božića na farbanje i šišanje, što činim nekoliko puta godišnje i ostala neugodno iznenađena kada mi je frizerka naplatila 320 kuna. To je već treće poskupljenje u posljednjih nekoliko godina, a kažu da će još više poskupjeti. Od sada ću se farbati sama kod kuće, iako to nije to, a šišati se u kvartovskom salonu za 50 kuna, mada sumnjam da će ostati ta cijena.

Zavirite u svijet jedine starinske brijačnice koja umirovljenike dočekuje s popustom

Ipak, bit će i dalje dvostruko povoljnije nego u centru grada gdje saloni dižu cijene na račun tradicije. Troškovi im rastu, ali uskoro će biti prazni ako tako nastave, jer ne samo da si to umirovljenici ne mogu priuštiti, nego ne mogu ni radnici. Čujem da su ove cijene u manjim gradovima još i dobre kako je u Zagrebu, i do 500 kuna za istu uslugu. Sada kažu da će i s eurom cijene automatski ići gore” –  govori nam umirovljenica Katica.

Uostalom, ističe, nikuda više ni ne ide, kazalište, izložbe i kave subotom izostaju u koroni, pa ni frizura ne mora biti tip-top. Nekad su, dodaje, svaki tjedan išle na pranje kose i feniranje u salon, žene su jako držale do toga i gotovo svaka radnica si je to mogla priuštiti.

‘Idem svaki mjesec, ali ići ću svaki drugi ako poskupe’

Osim dama, česti posjetitelji brijačnica su umirovljenici koji tamo najčešće dolaze na šišanje. Cijena je 50 kuna pa si mnogi to mogu priuštiti svaki, svaki drugi mjesec.

“Kao umirovljenik imam popust. Plaćao sam 40 kuna, a lani je cijena skočila na 50 kuna. Dolazim izvan grada pa mi je tu i trošak prijevoza, ali uvijek usput obavim još nešto, platim račune, odem na tržnicu, posjetim rodbinu… Idem svaki mjesec, čim sjedne mirovina. Ako opet dignu cijene, ići ću svaki drugi mjesec… Sve nam je poskupilo, hrana, režije, a sigurno će zbog toga i sve drugo” – kaže nam umirovljenik Marinko.

Umirovljenici, koliko često idete frizeru?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap