‘Andrijanek, daj gol’: Baka Marica ima poseban ritual prije svakog nastupa svog unuka na SP-u

Milan Dalmacija
29. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Nastupi Andreja Kramarića na Svjetskom prvenstvu u nogometu s posebnom se pažnjom prate u Bednji. Njegova baka Marica prije svake utakmice ima poseban ritual, a na svaki njegov pogodak, čak i ako je repriza, obuzmu je emocije.

Marica Kramarić, baka Andreja Kramarića | Screenshot: RTL

Andrej Kramarić bio je dvostruki strijelac u pobjedi Vatrenih 4-1 nad Kanadom na Svjetskom prvenstvu u Katru. Svaki njegov potez pomno prati njegova baka, Marica Kramarić. Čak i kad gleda reprize, obuzmu je emocije, a prije svake utakmice ima poseban ritual.

– Ja se prekrižim i molim. Onda tu sjedim i kad himnu pjevaju, onda izmolim Oče naš i vjerujem u Boga. Andrijanek daj gol! Ja sam već prije molila, pa nije dao gol, rekla je Marica Kramarić za RTL.

Obožavaju ga svi Bednjanci

Oglasila se baka Milana Borjana: 'Je*ala ga Krajina! Baba ti je Hrvatica, otac napola Srbin...'

No, zato je sad dao dva, kako i dolikuje najboljem strijelcu u povijesti Škole nogometa zagrebačkog Dinama, ali i njemačkog Hoffenheima u kojem ima status klupske legende. Baka Marica tvrdi da je Andrej volio loptu odmalena. Stalno je trčao po njenom dvorištu, jer je djetinjstvo provodio u Bednji, iako je rođen u Zagrebu.

Zbog svoje privrženosti Bednji, on je na ponos svih mještana. Proglašen je i počasnim građaninom. Na prošlom SP-u je nakon utakmice razvio hrvatsku zastavu s natpisom Bednja, a dobio je i svoju pjesmu. Za uspjehe Vatrenih ne navija samo Andrejeva baka.

Baka je spremna za novu utakmicu

– Kad je dao gol, evo vam na ono što je Kanađanin rekao da će nas s… Onda sam rekla: Evo sad ćemo mi vas, a ne vi nas, govori Marija Hojsak iz Bednje za RTL.

Nadamo se da će Andrej biti raspoložen i u četvrtak na utakmici s Belgijom. Baka Marica je već zauzela mjesto pred televizorom, a ponovit će i isti ritual blagoslova. Neka mu bude od pomoći, kao i ostalim Vatrenima.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap