Aladrović: Moguće je spajanje Ministarstva rada i Ministarstva socijalne politike

Josip Mihaljević
8. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Nova Vlada ozbiljno razmišlja o rezanju ministarstava tako da će se više ministarstva spajati u jedno. Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović potvrdio je kako je moguće da se Ministarstvo rada spoji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

aladrović

Foto: Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava | Mirovina.hr

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović jedan je od ministara koji bi trebao zadržati svoju poziciju, a potvrdio je da bi se Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje vodi Vesna Bedeković moglo pripojiti njegovom resoru, piše Index.hr. Teorija i nije toliko nerealna budući da je Aladrović jedan od vidljivijih Plenkovićevih ministara, dok je opći dojam da je Vesna Bedeković razočarala na poziciji ministrice u godini dana koliko joj je trajala dužnost.

“Spominju se različite opcije odnosno varijante spajanja i pripajanja ministarstava, mi smo najavili rezanje broja ministarstava i to ćemo definitivno izvršiti, a ono što je bitno u svim tim smanjenjima broja je da funkcionalnost bude jednaka ili veća”, kazao je Aladrović.

Nova Vlada će se ugledati na europske zemlje što se tiče broja ministarstava, a najviše zemalja ima između 12 i 16. Aladrović je dodao kako su na europskoj razini resor rada i socijalne politike često spojeni.

“Bitno je da ministarstva koja će ostati ili koja će nova nastati budu funkcionalna i da pokažemo javnosti da naša javna uprava i Vlada može biti jednako funkcionalna ili funkcionalnija s manjim brojem ministara”, istaknuo je Aladrović.

Naglasio je kako se ne smije dogoditi da uz manji broj ministarstava bude više dužnosnika, a jedan od ciljeva je da smanje broj izvršitelja rukovodećih pozicija.

Aladrović: Moguće je spajanje Ministarstva rada i Ministarstva socijalne politike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap