Aladrović i još tri ministra na udaru Uskoka: Zapošljavali preko veze?

Jasmina Grgurić Zanze
19. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Zbog sumnje da su zapošljavali preko veze te na jednak način dijelili poticaje, našla su se čak četvorica ministara, od kojih tri aktualna. Među njima je i “umirovljenički” ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović.

aladrović josip

Foto: Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava | Youtube screenshot

Četvorica ministara, od kojih tri aktualna, jedan državni tajnik te ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu, našli su se jutros na udaru Uskoka i policije zbog sumnji da su tražili zapošljavanje preko veze te dodjele poticaja.

aladrovic kosor darinko
Aladrović bivšeg šefa HSLS-a zaposlio kao posebnog savjetnika za medije

Službenih informacija jutros nije bilo, ali Jutarnji list doznaje da policija i Uskok sumnjiče ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata te potpredsjednika Vlade, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Četvrti osumnjičeni je bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao i ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu.

Policija je jutros započela pretragu kuće ministra graditeljstva, Darka Horvata.

Od osoba iz kruga Ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića 24sata doznaje da ga zasad nitko nije kontaktirao od istražitelja, niti su njemu došli u stan. Kažu da i on sve što zna, doznaje iz medija. Aladrović je navodno u Vladi gdje je sazvan hitan sastanak.

Još uvijek nije poznato odnose li se sumnje na njegov ministarski mandat ili pak vrijeme kada je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Podsjetimo, Aladrović je nedavno zaposlio Darinka Kosora kao posebnog savjetnika za medije koji će mu pomagati u komunikaciji s javnosti.

Prema najnovijim informacijama Hine, koja se poziva na izvore bliske istrazi, policija po nalogu Uskoka istražuje ministra Darka Horvata i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, no među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović.

Aladrović i još tri ministra na udaru Uskoka: Zapošljavali preko veze?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap