Ako danas planirate na groblje, prvo provjerite regulaciju prometa uoči blagdana Svih svetih

Ana Kanazir
23. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Iako je blagdan Svih svetih tek 1. studenoga, posebna regulacija prometa na putu do groblja je već krenula jučer, dok će trajati do 2. studenoga. Stroži režim ograničenja prometa provodit će se na sam blagdan u zoni svih gradskih groblja. Stoga, ako ste planirali danas nakon ručka otići na neko od zagrebačkih groblja, prvo pogledajte kako ćete do njega najlakše doći.

krematorij

Krematorij | foto: Gradska groblja Zagreb, Facebook

Osim regulacije prometa zbog Svih svetih, posebna regulacija će sutra i u utorak biti u glavnom gradu zbog održavanja Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme na koji dolaze predsjednice i predsjednici parlamenata i parlamentarnih skupština i međunarodnih organizacija. Iz policije su upozorili kako može doći do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijana prometa, a mole građane za strpljenje.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustite

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustite
Tečaj €/kn: 7,53450
vozilo holding
Jeste li znali za ovu uslugu? Grad teško pokretnima nudi prijevoz na grobljima

Regulacija prometa na grobljima

Regulaciju na pojedinim grobljima prenosimo u cijelosti sa službenih stranica Grada Zagreba.

Zona Mirogoj

Od subote, 22.10. do subote, 29.10. te u srijedu 2.11. od 7:30 do 21:00 sat:

 • zabrana prometa Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea, i to za sva motorna vozila osim redovnih autobusnih linija ZET–a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Od nedjelje 30.10. do ponedjeljka 31.10. od 07:30 do 21:00 sat:

 • zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom cestom do Aleje Hermanna Bollea za sva motorna vozila osim vozila ZET-a;
  prijevoz autobusima odvijat će se redovnom trasom, uz pojačanje linije 106 prema potrebi;
 • ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza, a uspostavlja se novo privremeno stajalište ispred mrtvačnice Autotaksi vozila prometovat će tako da s Remetske ceste ulaze na kolnom ulazu, sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice, a ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom (na lokaciji gdje autobusi za vrijeme izvanredne organizacije obavljaju ukrcaj putnika). U odlasku s platoa autotaksi vozila koriste OBAVEZAN smjer DESNO Mirogojska, i dalje Mirogojskom prema gradu, ili Remetskom prema Krematoriju.

U utorak, 1.11. 2022. od 7.30 do 21.00 sat:

 • zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje Hermana Bollea za sva vozila osim vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom;
  prijevoz autobusima s Kaptola odvijat će se preko Ulice Kaptol, Degenovom, Grškovićevom, Bijeničkom cestom, Alejom H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku prema Kaptolu, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na izmještenom autobusnom stajalištu redovnih linija na Remetskoj cesti te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija;
 • ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza i uspostavlja se novo privremeno stajalište u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik kod Klesarskog puta, cca 150 metara od rotora. Taksi vozilima je dozvoljen smjer kretanja iz Mirogojske u smjeru Bijeničke, ali im je zabranjen ulazak na Bolleovu iz Bijeničke. Kako bi se na rotoru na raskrižju Mirogojske ceste s Aleje H. Bollea izbjegla kolizija autotaksi vozila s autobusima ZET-a, autotaksi vozila kretat će se prema Mirogoju na sljedeći način: Mirogojskom cestom do rotora na kojem obavezno skreću desno u Aleju H. Bollea, gdje će iskrcavati putnike na autotaksi stajalištu kod Klesarskog puta;
 • zabrana prometa Mirogojskom od Rockefellerove do Remetske, Remetskom cestom i Ulicom Kameniti stol, za sva vozila osim vozila ZET-a, taxi vozila i vozila s posebnom dozvolom. Autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom, od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moraju ući na sjeverni ulaz parkirališta i kroz parkiralište prema jugu.

Od subote, 22.10. do srijede, 2. 11.:

 • zabrana obostranog parkiranja u Ulici Kameniti stol, na dijelu od Remetske ceste do Ulice Remete za sva vozila.

Od subote, 29.10. do utorka, 1.11. od 06:00 do 21:00 sat:

 • zabrana uzdužnog parkiranja na Remetskoj cesti, uz novoizgrađeni Kolumbarijski zid, od ulaza Krematorij prema jugu do južnog izlaza/ulaza parkirališta, za sva vozila osim za vozila ZET-a.

Zona Kaptol

Od subote, 22.10. do ponedjeljka, 31.10. i u srijedu 2.11. od 7.30 do 21.00 sat:

 • zabrana prometa u Ulici Kaptol, osim vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila dostave.

U utorak, 1.11. od 07:30 do 21:00 sat:

 • zabrana prometa u Ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a.

U utorak, 1.11. od 7:30 do 21:00 sat:

 • uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu;. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno. Parkiranje i zaustavljanje na zapadnoj strani Nove Vesi kod Gupčeve Zvijezde, k.br. 1, poslije pješačkog prijelaza nasuprot redovnog taksi stajališta.

Zona Srebrnjak

U utorak, 1.11. od 7:30 do 21:00 sat uvest će se sljedeća ograničenja:

 • zabrana prometa Bijeničkom, od Srebrnjaka do Laščinske kbr. 144, te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke, Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak, od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj;
 • zabrana desnog skretanja iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak, osim za vozila ZET-a;
 • zabrana parkiranja na Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do ulice Srebrnjak.

Zona Miroševec

Od subote, 22.10. do ponedjeljka, 31.10., i u srijedu 2.11. od 07:00 do 20:00 sati uvodi se:

 • zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila.

U ponedjeljak, 1.11. od 07:30 do 20:00 sati:

 • zatvara se za sav promet Aleja tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka, od Mramornog prilaza do Grižanske ulice, osim za vozila ZET-a. Taksi vozilima i vozilima s posebnom dozvolom nije dozvoljen ulaz;
 • zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Zona Markovo polje

Od subote, 22.10. do ponedjeljka, 31.10., i u srijedu 2.11. od 07:00 do 20:00 sati:

 • uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim ZET-a;
 • zabrana parkiranja i zaustavljanja od raskrižja sa Zlatarskom cestom do okretišta redovne linije na istočnom parkiralištu.

U utorak, 1.11. od 06:00 do 20:00 sati uvodi se:

 • zabrana prometa Vugrovečkom, od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira. Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.

Kao i svake godine, linije autobusnog prijevoza ZET-a će po potrebama biti pojačane, a na blagdan Svih svetih primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza prema glavnim gradskim grobljima.

Ako danas planirate na groblje, prvo provjerite regulaciju prometa uoči blagdana Svih svetih
Popularno

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustite

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustite
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap