79-godišnja umirovljenica dobila 10 dana zatvora jer je hranila mačke lutalice: “Volim ih!”

Josip Mihaljević
4. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

79-godišnja umirovljenica jako voli mačke, a zbog toga je u problemima još od 2015. godine. Nakon niza prekršaja, upozorenja i kazni sud joj je dao deset dana zatvora jer se oglušila na sve moguće naredbe.

maca

Foto: Pixabay

79-godišnja umirovljenica Nancy Segula iz Ohia uskoro bi trebala odslužiti desetodnevnu zatvorsku kaznu jer je – hranila mačke, piše bbc.com.

U problemima zbog mačaka je još od 2015. godine, kada su je susjedi prijavili za ono što smatraju nenormalnim ponašanjem. Umirovljenica pak tvrdi da su bivši susjedi koji su se odselili ostavili leglo mačića blizu njene kuće i da ne može odoliti da se ne brine za njih.

Kronologija događaja je sljedeća:

  • U srpnju 2015. dobila je upozorenje jer je prekršila odrebu grada prema kojoj je zabranjeno hraniti životinje lutalice
  • U svibnju 2017. je dobila upozorenje za niz prekršaja vezano uz postupanje prema mačkama lutalicama u njenom susjedstvu
  • U srpnju 2017. dobila je uvjetnu kaznu jer je imala previše mačaka na svom posjedu
  • U kolovozu 2017. dobila je novo upozorenje jer se nije na propisan način pobrinula i zbrinula mačju kakicu

Na saslušanju je završila prošloga tjedna i priznala je sucu da i dalje hrani mačke, zbog čega je sud odredio 10 dana zatvora!

“Volim ih!”

umirovljenica
Umirovljenica već 10 godina hrani labude koji su ostali bez hrane kad se gradila brana

Umirovljenica je veliki ljubitelj mačaka, a kaže kako se osjeća usamljeno nakon što je njen suprug preminuo, a vrlo brzo i niz mačaka koje su joj bili službeni kućni ljubimci:

“Nema ih puno uopće, oko šest do osam odraslih mačaka i sad su one dobile mačiče. Te mace trebaju moju pomoć.

Nedostaju mi moje mace, preminule su  u isto vrijeme kad i moj suprug. Usamljena sam, a hranjenje maca mi pomaže”, kazala je novinarima.

Zbog gore navedenih kazni ukupno je u protekle četiri godine platila oko 13.000 kuna, ali zatvorska kazna joj je baš ‘šaka u oko’:

“To je prevelika kazna za ovo što ja radim. Postoji toliko puno zlih ljudi na svijetu i kriminalaca, a ja moram u zatvor”, kazala je.

Ipak, zbog iznimne medijske popraćenosti slučaja, možda neće morati u zatvor. Sudac je kazao kako je spreman održati novo saslušanje i doći do rješenja kako bi umirovljenica mogla dobiti drugačiju kaznu. Gradski pravnik Tim Riley  je za medije kazao sljedeće:

“Svjesni smo da na svijetu postoji puno strastvenih ljubitelja životinja. Ali također se moramo brinuti i za one kojima se takvo ponašanje ne sviđa i koji se na to žale. Grad mora provoditi svoja pravila, ona su tu s razlogom”, kazao je.

Dodao je kako su do sada iz američke agencije koja nadzire domaće i divlje životinje do sada 22 mačke oduzeli s posjeda spomenute umirovljenice.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap