75-godišnjak na bankomatu ukrao tuđi novac, način više nego neuobičajen

Jasmina Grgurić
12. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenici su česte žrtve krađe novčanika, a osim što su lake mete, uz bankovne kartice nerijetko ostavljaju PIN-ove. Tako lopovi vrlo lako mogu podići njihovu mirovinu ili ušteđevinu. No, ovoga puta u ulozi kradljivca na bankomatu našao se jedan 75-godišnjak u Novskoj. Novac mu je pritom praktički bio serviran pa se nije morao puno potruditi.

Ilustracija: Pixabay

Novac s bankomata u Novskoj ukrao je jedan 75-godišnji umirovljenik. Kako bi to učinio, nije morao ukrasti novčanik, saznati PIN, već se samo naći u pravo vrijeme na pravom mjestu. Jer, novac mu je praktički bio serviran. Ipak, mogao je postupiti ispravno i odnijeti ga u banku, gdje bi se vrlo brzo ustanovilo komu pripada.

Bjelovarčanin (67) mora u zatvor zbog krađe hrane: Bio sam gladan!

Ovako je dospio u ruke policije, koju su zbog krađe nad njim proveli kriminalističko istraživanje, izvijestila je prošloga tjedna Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Naime, sumnjiče ga da je početkom prosinca prošle godine s bankomata u Novskoj ukrao novac 56-godišnje žene. Ona je smatrala da joj je transakcija odbijena te se udaljila od bankomata. Međutim, nakon tog bankomat je ipak izbacio novac.

Umirovljenik je očito došao odmah iza nje ili je novac slučajno ugledao baš toga trenutka dok je prolazio te ga odlučio zadržati za sebe. No, najvjerojatnije je riječ o prvom scenariju, što bi objasnilo kako je policija doznala za počinitelja ako je odmah nakon toga koristio svoju karticu.

Zbog ove krađe policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

75-godišnjak na bankomatu ukrao tuđi novac, način više nego neuobičajen
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap