65-godišnjak iz Đakova švercao gotovo stotinu migranata, kaže da mu je novac trebao za grobnicu

Josip Mihaljević
7. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Policajci u Vrbovskom zaustavili su autobus dupkom pun ilegalnih migranata, a vozio ih je 65-godišnji Đakovčanin koji je rekao da mu novci trebaju – za grobnicu.

Foto: Pexels

Policajci su u Vrbovskom na autocesti Rijeka-Zagreb zaustavili autobus u kojem je bilo gotovo stotinu ilegalnih migranata, piše novilist.hr. Vozio ih je 65-godišnji Đakovčanin koji čak nema ni vozačku dozvolu za upravljanje autobusom.

Uhićen je, a tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je 3. rujna oko 20 sati u blizini Donjeg Lapca pokupio migrante. Trebao uslugu prijevoza trebao je dobiti pet tisuća eura, a isplaćeno mu je i četiri tisuće kuna unaprijed za troškove puta.

Migrante je trebao odbaciti do blizine Rijeke, točnije do odmorišta Vrata Jadrana. Očekivao je da će ih biti pedesetak, no iznenadio se jer ih je u autobus stiglo čak 93. Osmoricu je zbog toga spremio u prostor za kovčege, a ostali su glumili putnike u autobusu.

Migranti dolaze iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša koji su prethodno nezakonito ušli u zemlju.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, Đakovčanin do sada nije imao policijski dosje, a u šverc ilegalnih migranata se navodno upustio kako bi kupio grobnicu.

Vozaču je u međuvremenu određen jednomjesečni istražni zatvor.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap