60-godišnjak mora u zatvor jer je kupio kilu i pol duhana od bivše žene

Jasmina Grgurić Zanze
20. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Policija je ulovila 60-godišnjeg muškarca dok se vraćao od bivše supruge  od koje je kupio kilogram i pol rezanog duhana za 300 kuna. Zbog ovako “teškog krimena” mora u zatvor na osam mjeseci, a kazna je bezuvjetna.

Ilustracija: Pixabay

Listopadska večer u Međimurju. Muškarac (60) se lani u mjestu kod Čakovca vraća od bivše supruge od koje je kupio kilogram i pol rezanog duhana za 300 kuna. Pada u policijskoj čeki zbog ovog “zločina”, a ovih je dana na sudu osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, dok će se njegovoj 18 godina mlađoj bivšoj supruzi jednaka kazna zamijeniti radom za opće dobro.

Priznao da je počinio kazneno djelo

Umirovljenik (86) kojemu su oduzeli duhan državi mora platiti 4,5 milijuna kuna

Prema presudi, “prvookrivljeni Vladimir neovlašteno je kupio robu čiji je promet ograničen, a drugookrivljena Sanela neovlašteno prodala robu čiji je promet ograničen pa su time počinili kazneno djelo protiv gospodarstva, nedozvoljenom trgovinom”, piše Danica.hr.

Nezaposleni 60-godišnjak, po struci kuhar, prima 800 kuna socijalne pomoći i 420 kuna dodatka za invalidninu, rastavljeni je otac troje djece. Priznao je počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Oboje su nezaposleni i žive od socijalnih pomoći

Kakva smo mi to država? Anto (70) mora u zatvor jer je prodao 300 grama duhana

“Duhan je bivša supruga uzela u sobi te sam ga ja odmah stavio u auto. Kad sam išao od nje, zaustavila me je policija. Bivša supruga se bavi prodajom duhana, nabavlja ga iz Sarajeva, a drži ga u kući u selu kod ljubavnika M”, svjedočio je okrivljenik.

Okrivljena bivša supruga koja je također nezaposlena te prima 800 kuna socijalne i 600 kuna dječjeg doplatka cijelo se vrijeme branila šutnjom. Otegotna okolnost bila im je ranija osuđivanost, doduše na uvjetne zatvorske kazne. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

60-godišnjak mora u zatvor jer je kupio kilu i pol duhana od bivše žene
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap