Umirovljenici će navodno imati koristi od uvođenja eura: ‘Imat će apsolutno puno posrednih benefita’

Matej Markovinović
1. listopada 2022.
Mirovine
A- A+

Državni tajnik pri Ministarstvu financija, Stjepan Čuraj, rekao je da će od uvođenja eura posredno koristiti imati i umirovljenici. Naime, kako kaže, s uvođenjem eura rast će ekonomske aktivnosti, što dovodi do rasta prosječne plaće, a na koncu i mirovina.

Stjepan Čuraj. Screenshot:

Hrvatska se sprema za uvođenje eura 1. siječnja 2023. godine. Kako bi se građani lakše prilagodili, od 5. rujna obavezno je iskazivati dvojne cijene, a svako se nepoštivanje oštro kažnjava. Ipak, mnogi su u strahu da će dolazak eura sa sobom donijeti brojna poskupljenja, a da će plaće ostati na istoj razini.

Tečaj €/kn: 7,53450

No, kako prenosi Novi list, državni tajnik pri Ministarstvu financija, Stjepan Čuraj, smatra da to neće biti slučaj, tvrdeći da će od uvođenja eura kao nacionalne valute, posredno koristi imati i – umirovljenici.

euro
Veliki vodič: Od danas kreće dvojno iskazivanje cijena, evo što nas još čeka do uvođenja eura

“Imat će apsolutno puno posrednih benefita. Iskustva članica koje su ulazile u eurozonu govore o rastu standarda, ekonomskih aktivnosti te o boljem životu. Ako rastu ekonomske aktivnosti, onda raste i prosječna plaća, a onda rastu i mirovine. Dakle, posredno”, rekao je Čuraj u Hrvatskom saboru.

Međutim, Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista ne vjeruje u to, navodeći da u vremenu krize nije pravi trenutak za uvođenje eura. On, naime, tvrdi da je jedina prednost ulaska u eurozonu to što će se država moći jeftinije zaduživati, a to je, kako kaže, jedini način funkcioniranja naše Vlade.

Umirovljenici će navodno imati koristi od uvođenja eura: ‘Imat će apsolutno puno posrednih benefita’
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap