Rošada u Podravci: Umirovljeni čelnik Raiffeisen mirovinskog društva dolazi na čelo NO-a

Milan Dalmacija
27. listopada 2022.
Mirovine
A- A+

Bivši čelnik Raiffeisen mirovinskog društva, Damir Grbavac trebao bi postati novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke. Grbavac je član NO-a bio u dva navrata, a izabran je temeljem dogovora Vlade i predstavnika mirovinskih fondova, kojim ova pozicija pripada mirovincima.

Damir Grbavac | Foto: Screenshot: HRT

Nakon što je predsjednik Nadzornog odbora Podravke, Želimir Vukina iznenada podnio ostavku, na tom će ga mjestu zamijeniti dosadašnji član Nadzornog odbora, Damir Grbavac, neslužbeno doznaje portal Danica.hr.

Tečaj €/kn: 7,53450
podravka
Dosta novca iz II. stupa je u Podravci, na Skupštinu im dolaze predstavnici budućih umirovljenika

Grbavac je kao član NO-a Podravke imenovan u srpnju i to po drugi put. Ranije je morao podnijeti ostavku nakon što je Vlada izmjenama zakona odlučila maknuti čelnike mirovinskih fondova iz nadzornih odbora svih kompanija. Grbavac je bio predsjednik uprave Raiffeisen mirovinskog društva od 2004. do 2021. kada je otišao u mirovinu.

Stoga nema više razloga da on bude član nadzornog odbora bilo koje tvrtke u kojoj mirovinski fondovi imaju vlasničke udjele. Uz dva mandata u NO-u Podravke, Grbavac je još sjedio u NO-ima Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke.

Prilika da zasjedne na čelo NO-a Podravke otvorila mu se i dogovorom države i mirovinskih fondova po kojemu ta funkcija pripada mirovincima, usprkos ranijim propisima. Inače, u NO-u Podravke mirovinske fondove još predstavljaju Petar Miladin, Tomislav Kitonić i Marina Dabić, dok je država kao svoje članove imenovala Luku Burilovića, Krunoslava Vitelja i Damira Felaka. Radnička predstavnica je Ksenija Horvat.

Damir Grbavac bi na čelo okrnjenog NO-a Podravke trebao zasjesti u petak. Deveti član bit će izabran na redovitoj skupštini dioničara koja bi se trebala održati u lipnju sljedeće godine.

Rošada u Podravci: Umirovljeni čelnik Raiffeisen mirovinskog društva dolazi na čelo NO-a
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap