Mirovine u Federaciji BiH ponovno će rasti: Za proljeće najavljeno još jedno povećanje

Milan Dalmacija
9. veljače 2023.
Mirovine
A- A+

Nakon što su nedavno mirovine u Federaciji BiH povećane za 11,1 posto, uskoro bi moglo doći do još jednog povećanja. Naime, zastupnik SDA, Adnan Efendić poručio je kako se u travnju sprema povećanje mirovina za još četiri posto.

Prosvjed umirovljenika u Tuzli (Snimak zaslona/N1)

Prije nekoliko dana u Federaciji Bosne i Hercegovine isplaćene su mirovine usklađene za čak 11,1 posto, o čemu je bilo riječi i na našem portalu. No, prema najavama parlamentarnog zastupnika SDA, Adnana Efendića, mirovine bi mogle još porasti već na proljeće. Efendić je u emisiji Plenum Federalne TV naglasio kako bi u travnju mirovine trebale porasti za još četiri posto.

euro kovanice
U Federaciji BiH najavljeno povećanje mirovina za 11,1 posto

– Već su povećane 11 posto, dakle ukupno 15 posto i to je pohvala Vlade premijera Novalića, poručio je Efendić.

No, u emisiji mu je odmah stigla replika zastupnika SDP-a, Belmina Zukana koji je upozorio da je inflacija u susjednoj zemlji 17 posto. Stoga mu je upitna teza o povećanju mirovina.

– To je samo ublažavanje onoga što se dešava, a penzioneri neće dobiti povećanje nego će im biti malo manje smanjena penzija, naglasio je Zukan.

No, Efendić je zaključio da je Vlada povećala mirovinu, pa će se umirovljenici moći lakše nositi s inflacijom i poskupljenjima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap