Donosimo sve detalje: Grad Zagreb započeo s isplatom mjesečnih naknada za umirovljenike

Milan Dalmacija
17. listopada 2022.
Mirovine
A- A+

Isplata mjesečnih naknada za umirovljenike s mirovinama nižima od 1.700 kuna u Gradu Zagrebu započinje danas za one s otvorenim tekućim računima. Putem pošte će naknade umirovljenicima stići u srijedu.

Foto: Maja Horvat/Zakaj volim zagreb/Facebook

Grad Zagreb će isplatiti naknadu umirovljenicima za mjesec listopad 2022., putem tekućih računa i Hrvatske pošte.

Tečaj €/kn: 7,53450

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, novčana naknada isplatit će se danas, 17. listopada, dok će onima koji novčanu naknadu primaju putem Hrvatske pošte biti isplaćena od srijede 19. listopada. Umirovljenici koji naknadu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate, obavještavaju iz Gradske uprave.

Tri kategorije umirovljenika

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu naknadu umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700 kuna mjesečno. Radi ostvarivanja prava na novčanu naknadu umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

  • I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno
  • II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kune do 1.200 kuna mjesečno
  • III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kuna do 1.700 kuna mjesečno

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna naknade, umirovljenici II. skupine na 300 kuna, a umirovljenici III. skupine imaju pravo na 200 kuna mjesečne naknade.

Nema retrogradne isplate

Nakon spomenutih rokova za isplatu nema retrogradne isplate naknada za listopad. Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, poručuju iz Gradske uprave.

Podsjetimo, danas počinje isplata nacionalnih mirovina u iznosu od 820,80 kuna za 6.224 osobe, a u petak je započela isplata energetskog dodatka za 631.202 umirovljenika s hrvatskim mirovinama.

Donosimo sve detalje: Grad Zagreb započeo s isplatom mjesečnih naknada za umirovljenike
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap