Donosimo pet jednostavnih načina kako uštedjeti kod odlaska u trgovinu

Ana Kanazir
4. rujna 2022.
Mirovine
A- A+

Odlazak u trgovinu, posebno u posljednje vrijeme, mnogima može predstavljati izazov zbog sve većeg povećanja cijena. Ipak, postoje metode kako uštedjeti i ne potrošiti prevelike iznose novaca.

trgovina

Foto: Pixabay

Osim povećanja cijena, dolazi i do nestašica određenih proizvoda pa mnogi ljudi kupuju u što većim količinama pojedine namirnice.

Kako najbolje uštedjeti?

Postoji nekoliko trikova kako uštedjeti pri kupovini u trgovinama, a svi su vrlo jednostavni. Potrebno je samo malo vašeg vremena i istraživanja prije same kupovine te obraćanje pozornosti na proizvode na policama. Evo kako sve možete uštedjeti:

1. Kupujte na akcijama

Uvijek pogledajte kataloge prije kupovine i kupujte stvari na akcijama. Najbolje bi bilo pratiti kako se kreću cijene kroz nekoliko mjeseci kako biste znali procijeniti je li proizvod stvarno na dobroj akciji ili se možda radi o zavaravanju kupaca. Uvijek možete uzeti više istog proizvoda na akciji te ga onda spremite u smočnicu i koristite po potrebi. ovo vrijedi za proizvode koji mogu stajati dulje vremena kao što su riža, tjestenina, konzervirana hrana.

Sve više trgovina uvodi ograničenja na kupnju ulja, prijeti i nestašica još jedne namirnice

2. Pazite na detalje

Nekada se zna dogoditi da u trgovini akcijska cijena piše ispod proizvoda koji zapravo nije na akciji. Možda se radi o istom proizvodu, što vas može i zavarati, ali o drugačijoj količini, odnosno gramaži. Dobro zapamtite ili zapišite koja točno gramaža mora biti na akciji.

3. Gledajte cijenu po litri/kilogramu

Najvažnije je pratiti kako se kreće cijena po litri, odnosno po kilogramu, a ne po samom proizvodu. Ovako ćete biti sigurni da kupujete povoljnije.

4. Koristite aplikacije

Postoji nekoliko besplatnih aplikacija koje vam mogu pomoći u pronalasku proizvoda na akcijama. Tako postoji aplikacija 33% koja pruža svojim korisnicima pregled svih akcijskih ponuda iz Konzuma, Kauflanda, Spara i Lidla, a više o njoj možete pročitati ovdje. Druga aplikacija koja vam može pomoći je Promotheus u kojoj možete vidjeti popis kataloga po trgovinama, ali i pretražiti je li proizvod koji trebate kupiti trenutno na akciji i u kojoj trgovini. Ako više volite  na stari način provjeriti cijene, pratite kataloge koje dobivate na kućnu adresu.

djed unuka
[VIDEO] Djed oduševio šetnjom kroz trgovinu, pogledajte kako je provozao unučicu

5. Odvajanje novaca

Ako ste u mogućnosti, uvijek može pomoći mjesečno odvajanje određene svote novaca kako biste lakše mogli izdvojiti cijene za kupovinu u trgovinama.

Iako se čini komplicirano, štedjeti u trgovinama je zapravo vrlo jednostavno kada znate kako.

Štedite li i vi u trgovinama?

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap