Dio umirovljenika iz BiH još uvijek nije dobio svoje zaostale mirovine: Za sve je kriva revizija

Milan Dalmacija
10. studenoga 2022.
Mirovine
A- A+

Dio umirovljenika iz BiH nije dobio mirovine za srpanj i kolovoz. Iz Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje objašnjavaju kako se provodi revizija mirovina kako bi se utvrdilo koliki iznos treba isplatiti za zaostale mirovine. Očekuju da će revizija završiti do sljedeće isplate, početkom prosinca.

umirovljenici razgovaraju

umirovljenici razgovaraju | foto: anaterate, pixabay

Dio umirovljenika iz Bosne i Hercegovine još uvijek nije dobio zaostale mirovine. Riječ je o onima koji su podnijeli zahtjev za mirovinu u srpnju i kolovozu, a u rujnu dobili rješenje. Oni tvrde da su u listopadu dobili mirovine za rujan, ali ne i za srpanj i kolovoz, zbog čega strahuju da im te mirovine neće biti ni isplaćene.

umirovljenici ulica
U BiH mirovine stižu subotom: Dio umirovljenika iz Sarajeva dobit će i poseban dodatak

– Zbog porasta broja zaostalih mirovina i potrebe da se vrši nadzor nad vrijednosti potrošnje mirovine, tj. odgovornosti prema javnom novcu, periodično radimo reviziju da bismo utvrdili jesu li ispravni iznosi zaostalih mirovina. Predmeti su ovaj mjesec preuzeti i internom revizijom bit će utvrđeno jesu li iznosi ispravni. To ne znači da zaostala mirovina neće biti isplaćena ili da se nešto osporava. Svima će biti isplaćeno nakon kontrole ispravnosti”, objasnio je za Klix.ba direktor Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH, Zijad Krnjić.

Istaknuo je kako se neće dogoditi da mirovine neće biti isplaćene. No, na račune umirovljenika će sjesti tek kad bude gotova kontrola, a to bi moglo biti početkom prosinca.

– Isplate se ne mogu vršiti svakih nekoliko dana, već svakog petog dana u mjesecu. Do tada će se kontrola završiti, dodao je Krnjić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap