Tko kaže da nije bilo jogurta? Reklama za mliječnu poslasticu iz 80-ih

Jasmina Grgurić Zanze
14. listopada 2019.
Foto dana
A- A+

Kada spomenemo jogurt, teško se ne prisjetiti izjava naše predsjednice o nedostatnoj ponudi ove namirnice za vrijeme bivše države. O izboru mliječnih poslastica toga vremena svjedoči i reklama za voćni jogurt egzotičnog okusa u neodoljivom “trokutastom” pakiranju Ljubljanske Mlekarne.

Foto: Retroteka/FB

Facebook grupa “Retroteka” razveselila je svoje članove još jednim retro podsjetnikom, u ovom slučaju na fini tekući voćni jogurt Ljubljanske Mlekarne iz 80-ih godina. Njegov egzotični okus pamte starije generacije, a vrlo vjerojatno ga je zaboravila Kolinda Grabar Kitarović koja je u to vrijeme završila srednju školu i upisala fakultet. Podsjetimo, predsjednica je prije godinu dana izjavila kako za vrijeme komunizma nije bilo više vrsta jogurta u trgovinama.

Ne čudi stoga da su i ovoga puta komentari ispod objave o jogurtu otišli u smjeru iste asocijacije.

kolinda jogurt
Društvene mreže se čitav dan zabavljaju Kolindinom izjavom o jogurtima: Pogledajte najbolje fore

Ljubljanske Mlekarne osnovane su još 1956. godine, a već iduće godine započele su proizvodnju jogurta, vrhnja i sireva. Manje je poznat podatak da je to prva tvrtka koja je krajem 50-ih godina proizvela industrijski sladoled u Jugoslaviji. Među prvima je bio onaj na štapiću od vanilije preliven čokoladom – Lučka. Čitavo tržište opskrbljivali su svojim proizvodima, a 60-ih su plasirali i trajno Alpsko mlijeko. Osamdesetih godina imali su već široku paletu raznovrsnih proizvoda nastalih uz primjenu najmodernije tehnologije. Ljubljanske Mlekarne uspješno posluju i danas.

Jogurta je, dakle bilo, a karakterističnih okusa iz mlađih dana svakako se lijepo prisjetiti.

 

Copy link
Powered by Social Snap