Seniori izradili mozaik, ali već mjesecima čekaju Bandića da im odobri postavljanje

Jasmina Grgurić Zanze
15. listopada 2019.
Foto dana
A- A+

Život, barem onaj u Hrvatskoj, podložan je birokraciji, čak i onda kada je riječ o kulturi. Njome su se u ovom slučaju bavili građani stariji od 55 godina u sklopu europskog projekta “Trešnjevački seniori – zreli za umjetnosti”. Još u svibnju na radionici izrade mozaika napravili su nekoliko radova, među kojijma je i ovaj veliki natpis. Trebao se naći na fasadi društveno-kulturnog centra “Šesnaestica” u Ozaljskoj 16. No, još uvijek nije stiglo odobrenje iz Grada Zagreba.

“Prekrasni mozaik koji su izradile vrijedne sudionice naše radionice za osobe 54+ u svibnju nažalost još uvijek nije dobio “zeleno svjetlo” od Grad Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića za postavljanje na fasadu. No, nadamo se pozitivnom ishodu! U međuvremenu, držite fige da nas ne poplavi krov koji propušta. Zamršeni su putevi birokracije, kao i odnos Grada prema vlastitoj imovini” – pokudili su na društvenim mrežama zagrebačkog gradonačelnika voditelji projekta “Trešnjevački seniori – zreli za umjetnost” u prostoru Šesnaestice.

Sudionice projekta komentirale su kako im je unatoč zastoju u birokraciji bilo zadovoljstvo stvarati i predivno se družiti. Neki su pak otišli korak dalje i ustvrdili da je mozak možda trebalo napraviti u obliku slapa, jer bi tada sigurno pronašao svoje mjesto uz brojne fontane.

Mozak za fasadu Šesnaestice čine unikatna velika slova koja zajedno tvore naziv projekta, Zreli za umjetnost. Tijekom radionice nastalo je još mnogo radova, jedan od mozaika krasi i kupaonicu gradskog društveno-kulturnog centra u Ozaljskoj 16, ali za njegovo postavljanje, srećom, nije trebala dozvola.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap