Istetovirani djedovi i bake poručuju svima da je uvijek pravo vrijeme za nova iskustva

Jelena Ratko
10. lipnja 2018.
Foto dana
A- A+

Tetovaže su u posljednjih nekoliko godina postale veliki trend, no one su dio ljudske kulture već tisućljećima. Kroz godine, njihovo značenje i uloga u društvu su se mijenjali.

“Ja u dobi od 70 godina”, napisala je Denisse ispod objave na Instagramu. Ovaj prizor starijega para nije uobičajen, i to je vjerojatno jedan od razloga zbog kojih se on mnogima svidio.

Ova umirovljenica, za razliku od njih, tek se prvi puta tetovira. U dobi od 85 godina, odlučila je ukrasiti svoju nadlakticu tetovažom.

Tetovaže su kroz svoju povijest promijenile mnoge uloge u životima ljudi: označavale su vlasništvo, pripadnost, bile su simbol seksualnosti, koristile su se kako bi simbolizirale određenu emocionalnu ili krvnu povezanost, a kasnije osobnu slobodu pojedinca i pripadnost određenoj subkulturi. U Viktorijansko doba, tetovaže na ženskom tijelu simbolizirale su neovisnost. Majka Winstona Churchilla Jennie Jerome oko zapešća je imala tetovažu zmije, tada simbola živahnosti, samostalnosti i neovisnosti. I sama kraljica Viktorija imala je tetoviran prizor borbe tigra i pitona.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap