[FOTO] Internetom se širi pismo zahvale zbog otpremnine od 8.000 kuna za 42 godine rada

Josip Mihaljević
28. ožujka 2018.
Foto dana
A- A+

Društvenim se mrežama ovih dana širi fotografija ironične zahvale članovima uprave Stražaplastika d.d. za mizernu otpremninu koju je jedan radnik dobio nakon 42 i pol godine rada.

otpremnina

Foto: Zahvala za otpremninu | Facebook

U medijima znaju izaći iznosi otpremnina koju radnici dobijaju uslijed otkaza ili odlaska u mirovinu. One često znaju biti sasvim pristojne cifre, no ovdje to nije bio slučaj. Uz prosječnu plaću od 3300kn mjesečno za 42 i pol godine rada, radnik je dobio otpremninu od 8.000kn. U nastavku prenosimo ironično pismo “zahvale”.

Duboko se zahvaljujem većinskom vlasniku, gospodinu, gospodinu Dragutinu Plahutaru, gospodinu Grilec Josipu i gospodinu pravniku Miljan Žarku tvornice “Stražaplastika d.d” Hum na Sutli za otpremninu koju je dobio moj suprug.

8 000 kn velik je iznos za 42.5 godine požrtvovnog rada u dotičnoj firmi. Velika su to odricanja navedene firme, pogotovo kad se zna da je radio svo to vrijeme u 4 smjene sa operiranom kralježnicom uz prosječnu plaću oko 3 300 kn, a u cijelom tom razdoblju koristio je 6 mjeseci bolovanja.

Iskreno se nadam da ova otpremnina neće ugroziti rad firme, kao i gospodina većinskog vlasnika, gospodina direktora i ostale najbliže i odane suradnike dotične firme.

S poštovanjem,
Antonić Višnja

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap