Umirovljenik spaljivao suhu travu, vatra se proširila, a on će dobiti prijavu

Ana Kanazir
12. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik je u naselju Kostelsko spaljivao na poljoprivrednom zemljištu suhu travu, a vatra je u jednom trenutku izmakla kontroli. Točnije, proširila se okolnim parcelama, a 74-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede. Nema štete, dok je požar na vrijeme ugašen.

zapaljene grane

Vatra | Foto: Pixabay

Za vrijeme spaljivanja suhe trave često dolazi do požara i oslobađanja velike količine topline i visokih temperatura koji onda ugrožavaju ljudske živote. Na svu sreću, umirovljenik je samo lakše ozlijeđen, a štete nema.

zapaljene grane
Nesretan slučaj: Umirovljenica palila granje pa smrtno stradala

Paljenje suhe trave ili grana nije rijetkost, ali postoje pravila kako se to treba raditi. Umirovljenik je ovih dana spaljivao suhu travu na zemlji u Kostelskom u Krapinsko-zagorskoj županiji, pri čemu se vatra proširila, a on zadobio lakše ozljede. Iako nema štete, protiv 74-godišnjaka će se podnijeti prijava zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o zaštiti od požara.

– S ciljem prevencije ovakvih i sličnih događaja, upozoravamo građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar, upozorili su iz PU krapinsko-zagorske.

Sličan slučaj se dogodio i nedavno u mjestu Mustafina Klada u Sisačko-moslavačkoj županiji, kada je 89-godišnjakinja spaljivala granje u voćnjaku, a vatra je zahvatila i nju, o čemu smo pisali i ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap