Umirovljenik osuđen zbog ukupno 27 provala, a sada je dobio kaznu

Ana Kanazir
13. svibnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik (76) je izvršio 27 krađa provaljivanjem na području Vinišća, a krao je televizore, umjetničke slike pa sve do odjeće i maslinova ulja. Ovaj gospodin je priznao svoju krivnju, a na Općinskom sudu je nepravomoćno osuđen na jednogodišnju uvjetnu kaznu s petogodišnjim rokom provjeravanja. Uz to mora platiti i 200 eura sudskih troškova.

Policijski znak na uniformi; u pozadini je policijski automobil

Policija | Foto: MUP

Iako su većinom umirovljenici žrtve krađe i provaljivanja, nekada su i sami umirovljenici glavni optuženi. Tako je 76-godišnjak s područja Vinišća izvršio čak 27 krađa.

Općinski sud je osudio umirovljenika od 76 godina na jednogodišnju uvjetnu kaznu s petogodišnjim rokom provjeravanja. Uz to, morat će platiti i 200 eura sudskih troškova. Naime, on je izvršio 27 teških krađa provaljivanjem na području Vinišća, a krao je televizore, slike, alate, odjeću pa i maslinovo ulje, piše jutarnji.hr.

Sud mu je naložio da unutar dvije godine mora obeštetiti s 8.420 eura osobe u čije je domove provaljivao. Ipak ovo je vrlo neobičan slučaj jer su ipak žrtve prevare u najvećoj mjeri umirovljenici. Tako je na primjer 75-godišnjak iz skradinskog zaleđa ostao bez novca jer su mu lopovi tijekom noći provalili u kuću, o čemu smo pisali ovdje. Druga umirovljenica je prevarena na kućnom pragu dok je pričala s jednim muškarcem, a drugi joj je u to vrijeme ukrao novac iz kuće, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap