Gospođa u Zagrebu pokradena usred bijela dana, a dvije su se umirovljenice sukobile nasred ceste u Rijeci

Luka Kalac
5. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenica iz Zagreba otišla je u šetnju Ulicom Henrija Dunanta nedaleko od Gajnica. Dok je šetala, na ulici joj je prišao muškarac nepoznatog identiteta koji joj je s vrata otrgnuo nakit vrijedan nekoliko stotina eura. Osim ovog groznog slučaja, u Rijeci je došlo do verbalnog, a vrlo brzo i do fizičkog sukoba dvije poznanice umirovljeničke dobi. Sve je završilo kada je 75-godišnjakinja prijetila poznanici oštrim predmetom i ukrala joj vrećicu s predmetima vrijednima najmanje 650 eura.

Policijski znak na uniformi; u pozadini je policijski automobil

Policija | Foto: MUP

U blizini zagrebačke četvrti Gajnice pokradena je 70-godišnja umirovljenica. Gospođa je na sebe stavila nakit i otišla u šetnju. Nije ni slutila da će joj usred bijela dana nepoznati kradljivac s vrata otrgnuti nakit i s njime nestati. Utvrđeno je kako je došlo do materijalne štete koja se procjenjuje na nekoliko stotina eura.

U Rijeci je sukob dvije umirovljenice mogao završiti krvavo, ali srećom, nije. Sve je počelo prepirkom, nakon čega je 75-godišnjakinja nasrnula na 71-godišnju poznanicu, počela je čupati za kosu i prijetiti joj oštrim predmetom. Nakon prijetnje iz ruke joj je otrgnula vrećicu s različitim predmetima i medicinskim uređajem. Time je počinjena materijalna šteta od najmanje 650 eura.

Pokradena umirovljenica iz Zagreba

Prevarantima su najlakše žrtve osobe treće životne dobi, a to je još jednom dokazala i jučerašnja krađa u Zagrebu. Sve je započelo kao sasvim običan dan kada je 70-godišnja umirovljenica na sebe stavila nakit i otišla u šetnju Ulicom Henrija Dunanta nedaleko Gajnica.

– Na ulici je nepoznati muškarac prišao 70-godišnjakinji te joj s vrata otuđio nakit, stoji na stranici Policijske uprave zagrebačke.

Žena zmaj zadržala umirovljenika lopova koji ju je htio pokrasti na zagrebačkom kolodvoru

Lopov je iskoristio situaciju jer je riječ o umirovljenici koja se nije mogla dati u bijeg niti mu pružiti otpor.

Zasad se ne zna identitet kradljivca koji je umirovljenici s vrata otuđio vrijedan nakit. Materijalna šteta iznosi, kako tvrde iz policije, nekoliko stotina eura.

Umirovljenica poznanici prijetila nožem

Osim krađe u Zagrebu, u Rijeci je zabilježen i fizički sukob dvije umirovljenice koje se poznaju otprije. Zbog sumnje u razbojničku krađu, policijski službenici Prve policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjom umirovljenicom.

Umirovljenicu se sumnjiči da se u riječkoj četvrti Podmurvice verbalno sukobila na cesti sa 71-godišnjom poznanicom. Ubrzo nakon verbalnog nasilja, situacija se okrenula i 75-godišnjakinja je fizički nasrnula na poznanicu.

Fizički sukob započeo je čupanjem za kosu, nakon čega je 75-godišnja umirovljenica prijetila poznanici oštrim predmetom. Vrlo brzo nakon prijetnje, iz ruke joj je istrgnula vrećicu u kojoj su se nalazili različiti predmeti i medicinski uređaj.

Riječ je o materijalnoj šteti od najmanje 650 eura, tvrde iz policije te su dodali kako su za vrijeme istraživanja otuđeni predmeti pronađeni kod 75-godišnjakinje vraćeni njezinoj poznanici. Isto tako, nasilnoj umirovljenici je oduzeto i hladno oružje. Dovršetkom kriminalističkog istraživanja, kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap