Stariji muškarac izgubio se u poljima kukuruza, pronašla ga policija i HGSS uz pomoć drona

Jasmina Grgurić Zanze
4. srpnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Gorski spasioci i policajci sa psima tragali su jučer za starijim muškarcem koji je nestao na području Orehovice. Našli su ga u nepreglednim poljima kukuruza i to zahvaljujući bespilotnoj letjelici. Dron je locirao čovjeka koji se još oko podnevna jučer udaljio iz doma za odrasle osobe. Srećom, pronađen je istoga dana. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena pomoć te je utvrđeno da nema vidljive ozljede.

Akcija spašavanja starijeg čovjeka s demencijom | HGSS

Akcija spašavanja starijeg čovjeka s demencijom | HGSS

Stariji muškarac koji boluje od demencije izgubio se jučer poslijepodne u poljima kukuruza na području Orehovice. Pronađen je zajedničkim naporima policije i gorskih spašavatelja, a posebnu ulogu odigrala je bespilotna letjelica koja je locirala izgubljenu osobu.

Kradu vam povrće iz vrta? Policija će lopove hvatati bespilotnim letjelicama

– U srijedu u 16:45 HGSS stanica Čakovec zaprima dojavu OKC o nestaloj dementnoj osobi koja se udaljila s mjesta prebivališta u mjestu Orehovica. Na teren je izašlo 11 članova, a u traganju su sudjelovala i dva potražna psa te bespilotna letjelica. U potragu se uključuje i osmero djelatnika MUP-a. U 18:30 osoba je locirana bespilotnim sustavom, zbrinuta te transportirana do mjesta predaje timu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, objavili su danas iz HGSS-a.

Bespilotni sustavi još jednom su se dokazali, ističu, kao ključan dio specijalizirane opreme korišten u uspješnim potragama HGSS-a, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe kao snažan saveznik sigurnosti izvođenja SAR letačkih misija. O pronalasku nestale osobe izvijestila je i Policijska uprava međimurska. Oni kažu da se stariji muškarac udaljio iz doma za odrasle osobe još jučer oko podne.

– Po dojavi je zajedničkim hitnim angažmanom djelatnika HGSS-a Čakovec, uz uporabu drona, i pripadnika Policijske uprave međimurske u kasnim popodnevnim satima istog dana pronađen taj muškarac u polju kukuruza. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena pomoć te je utvrđeno da nema vidljive ozljede, kazali su.

Zanimljivo je kako je upravo Policijska uprava međimurska još prije pet godina počela koristiti dronove za kradljivce usjeva s poljoprivrednih površina, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap