Kradu vam povrće iz vrta? Policija će lopove hvatati bespilotnim letjelicama

Jasmina Grgurić
7. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Koliko su krađe povrtnih kultura na nasadima, ali i u manjim vrtovima u posljednje vrijeme česte, znaju najbolje uzgajivači, među kojima su i brojni umirovljenici. Kako bi stala na kraj kradljivcima povrća, međimurska policija odlučila je doskočiti im uz pomoć – bespilotnih letjelica.

Foto: PU Međimurska

Policijska uprava međimurska u suradnji s lokalnom zajednicom odlučila je stati na kraj učestalim  krađama na poljoprivrednim površinama.

Kako će to činiti, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije demonstrirali su ovih dana na poljoprivrednim parcelama u okolici općine Belice, u suradnji s lokalnim komunalnim redarom.

Prezentirali su nadzor terena bespilotnom letjelicom, takozvanim dronom. U akciju su bili uključeni  interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom “drona“ nadzirali poljoprivredne površine.

“Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika” – poručila je PU Međimurska.

Tijekom proteklih nekoliko godina policija bilježi pad prijavljenih kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda. Međutim, situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.

“Apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju” – poručili su plavci.

 

Kradu vam povrće iz vrta? Policija će lopove hvatati bespilotnim letjelicama
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap