Sporna međa u vinogradu: Slavko (73) srušio ogradu susjedu Anti, osuđen je

Jasmina Grgurić Zanze
3. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

Sukob oko međe između susjeda na bjelovarskom području eskalirao je toliko da je 73-godišnji Slavko golim rukama i krampom srušio ogradu s betonskim stupovima. Susjedu Anti, kojemu je ‘spornu’ među odredio sud, nanio je veliku materijalnu štetu. Osim što se Slavko ne miri sa stanjem međe u vinogradu, sud ga je kaznio na sedam mjeseci zatvora uvjetno.

farma ograda kauboj

Farmer | Ilustracija: Pexels

Sukob zbog međe čest je slučaj među susjedima, no 73-godišnji umirovljenik Slavko otišao je toliko daleko da je vlastitim rukama i krampom srušio kompletnu ogradu susjedu Anti te pobacao betonske blokove i granitne klupčice. Bjelovarski Općinski sud ovih ga je dana osudio na sedam mjeseci uvjetnog zatvora, jer je svom prvom susjedu u vinogradu pričinio štetu.

Zid je, kaže, srušio golim rukama, a ne krampom

73-godišnjak zbog međe krampom po glavi udario 60-godišnjakinju

Naime, kako stoji u presudi, Slavko je koncem svibnja 2020. godine došao do betonskog temelja koji je bio napravljen na nekretnini njegovog susjeda Ante i to po naređenju uređenja međe od strane suda, piše Bjelovar.live.

Kada je vidio da je Ante na zidić sazidao ogradu visine 120 centimetara s betonskim blokovima i stavio granitnu klupčicu, dohvatio je kramp u ruke, srušio podignutu ogradu te pobacao i oštetio 31 komad betonskih blokova i četiri metra granitne klupčice.

Optuženi je tijekom ispitivanja na sudu kazao kako postoje problemi oko međe sa susjedom Antom i priznao da je osobno srušio zid, ali ne krampom, već golim rukama. Slavko tvrdi da je njegov susjed Ante sagradio temelj na njegovoj zemlji, bez ikakvog pitanja, a on to nije i ne bi dozvolio, jer međa nije bila službeno određena.

Ante: ‘Rekao je da će mi zabiti kramp u čelo’

umirovljenik napad
Umirovljenik (74) snimljen kako mlati upola mlađeg susjeda, svađali se oko međe

Na dana događaja, ispričao je Ante na sudu, začuo je buku i izašao na dvorište. Buku je, kaže, stvarao susjed Slavko trgajući zid s krampom.

– Skroz ga je srušio. Kad sam došao do zida, već je bio kraj. Pitao sam ga doslovce; ‘Majmune što to radiš’, a optuženik mi je rekao; ‘Približi mi se i zabit ću ti kramp u čelo’, piše bjelovar.live.

Što se tiče međe, optuženi Slavko je još 2015. godine pokrenuo postupak radi uređenja međe. Ante je u postupku tvrdio kako međa između njihovih nekretnina nije sporna te je pravomoćnim rješenjem Županijskog suda u Bjelovaru iz siječnja 2017. godine utvrđeno kako je Ante bio u pravu. No, čini se kako se Slavko iz nekog razloga s takvim stanjem i dalje ne može pomiriti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap