Umirovljenik (74) snimljen kako mlati upola mlađeg susjeda, svađali se oko međe

Josip Mihaljević
2. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Žena napadnutog susjeda ispričala je kako im godinama smeta nametljivo ponašanje umirovljenika, a totalno je pukao kada su mu pokazali gradske propise o utvrđivanju međe između njihovih posjeda. On je tada nasrnuo na upola mlađeg susjeda i to pred njegovom šestogodišnjom kćeri.

umirovljenik napad

Foto: Umirovljenik ga je odgurnuo na pod pa ga je nastavio mlatiti i rukama i nogama | thesun.co.uk

Zbog neprimjerenog ponašanja, svađe oko međe i nametljivosti, umirovljenik Mike Lanigan (74) sa sjevera Velike Britanije  proglašen je krivim jer je fizički napao svog susjeda Shauna Millera (38), donosi thesun.co.uk. Snimka tučnjave prikazana je na suđenju u kojem se saznalo da je umirovljenik itekako kriv.

Shaun se s obitelji doselio u malo selo na sjeveru Engleske prije nekoliko godina, a tada su upoznali umirovljenika koji uređuje obližnji memorijalni park koji graniči s njihovim posjedima. Problemi su počeli čim su se upoznali, ali nisu bili toliko strašni. Umirovljenik bi ih svakodnevno posjećivao tražeći razgovor. Situacija se promijenila s dolaskom pandemije koronavirusa kada su mu probali reći da bi ih mogao malo manje posjećivati jer im je njegova česta prisutnost već pomalo izazivala neugodu.

Nedugo nakon toga, umirovljenik je iz njihovog dvorišta počupao grmlje koje su posadili i premjestio ih u memorijalni park. Čak im je uručio lažno pismo od gradske vlasti u kojim se zabranjuje sadnja takvog grmlja, ali kada su provjerili s gradom o čemu se radi – oni su rekli da s time nemaju nikakve veze.

Eskaliralo je kada su ga posjetili s pravilnikom o granicama između privatnih posjeda i kada su mu pokušali reći da on krši njihov prostor. Umirovljenik je Shauna prvo odgurnuo na tlo, a zatim ga je krenuo udarati šakama i šutati dok se susjed nije branio. S njim je tada bila i šestogodišnja kći.

“Muž je zbog pada bio u jakoj boli. Liječnici su mu dijagnosticirali ozljedu trzajne kosti zbog čega je morao piti snažne lijekove. Naša kći koja je tada bila s njim ima noćne more i napadaje panike, a često ne može spavati noću jer se boji susjeda”, ispričala je Shaunova supruga na sudu.

Sud je presudio u korist obitelji, a umirovljenik je zaradio i zabranu pristupa Millerovima. Morat će podmiriti i nekih 19 tisuća kuna sudskih troškova.

Video napada možete pogledati OVDJE.

Umirovljenik (74) snimljen kako mlati upola mlađeg susjeda, svađali se oko međe
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap