Kod umirovljenika pronađeno oružje i puno streljiva, a uz to je prijetio smrću 50-godišnjaku

Ana Kanazir
7. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik sa šireg đurđevačkog područja je nedozvoljeno posjedovao pušku ručne izrade, automatsku pušku, pištolj i 3.001 komad raznog streljiva. Osim toga, sumnja se da je prijetio smrću muškoj osobi od 50 godini. Protiv njega je podneseno posebno izvješće državnom odvjetništvu, a on je trenutno u pritvoru.

Ruka osobe koja drži pištolj i pištolj

Oružje | Foto: Ilustracija: Rawpixsel

Mnoge osobe u svojim kućama drže oružje i upravo zato postoji posebna akcija policije ‘Manje oružja – manje tragedija’ kako bi se građani riješili oružja na vrijeme. Umirovljenik iz okolice Đurđevca nije predao svoj arsenal oružja, ali ga je policija otkrila.

Policija kod umirovljenice (77) pronašla nekoliko oružja i streljivo

Velika količina oružja i streljiva je pronađena kod 75-godišnjaka sa šireg đurđevačkog područja. Nad njime su policijski službenici policijske postaje Đurđevac dovršili kriminalističko istraživanje, a sumnja se da je osumnjičeni kod sebe posjedovao arsenal oružja, piše podravski.hr.

Osumnjičeni je tako nedozvoljeno posjedovao pušku ručne izrade, automatsku pušku, revolver i 3.001 komada raznog streljiva. Oružje i streljivo mu je oduzeto, a sumnja se i da je osumnjičeni prijetio smrću 50-godišnjaku. Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a umirovljenik se nalazi u pritvoru, priopćila je policija.

Ipak, ovo nije jedini slučaj kada je kod starijih osoba pronađeno oružje. Tako je policija prošle godine na ljeto kod 77-godišnjakinje u Popovači pronašla tri puške, pištolj i 183 komada raznog streljiva, o čemu smo i pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap