Akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’: 84-godišnjak predao 245 komada streljiva policiji

Ana Kanazir
23. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Iz PU bjelovarsko-bilogorske su nedavno podsjetili na akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’ kojom se želi potaknuti građane na dobrovoljnu predaju oružja. Čini se kako je ova akcija urodila plodom jer je jedan 84-godišnjak iz okolice Bjelovara odlučio predati policiji 245 komada streljiva različitog kalibra.

Ilustracija: Rawpixsel

Streljivo je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, a budući da ga je umirovljenik dragovoljno predao, protiv njega se neće pokrenuti nikakav postupak.

Kako su iz PU bjelovarsko-bilogorske napisali na svojim stranicama radi se o akciji koja traje već više od 15 godina, a koja ima dobre rezultate.

– Ministarstvo unutarnjih poslova više od 15 godina neprekidno provodi preventivno-edukativnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem veće sigurnosti građana, a kojom je omogućena dragovoljna predaja neregistriranog oružja i drugih eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, a dodaju i kako su od 1. rujna 2007., pa do 31. prosinca 2021. godine, građani dragovoljno predali 5.928 kilograma eksploziva, 15.809‬ komada raznog oružja, 337.435 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava i 5.949.869 komada streljiva raznog kalibra.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap