Pozvonile na vrata i nasrnule na umirovljenicu: Dvije pljačkašice su je držale, dok je treća krala novac

Luka Kalac
21. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Zagrebačka umirovljenica je tek jučer prijavila policiji da su joj 11. listopada na vrata stana u naselju Peščenica pozvonile tri žene. Prilikom otvaranja vrata, pljačkašice su iskoristile trenutak te su njih dvije uporabom sile zadržale gospođu na hodniku, dok je treća počiniteljica ušla u stan i odnijela nekoliko stotina eura.

traka policja

Foto: PU istarska

Policija od jučer traga za tri nepoznate pljačkašice koje su u jutarnjim satima u subotu, 11. listopada, pokrale 87-godišnjakinju. Njihova drska krađa započela je tako što su joj kradljivice pozvonile na vrata stana koji se nalazi na zagrebačkoj Peščenici.

Prevare umirovljenika su česte, a česte su i one prevare koje se događaju u njihovom domu. Tako su tri žene u subotu, 11. listopada došle na vrata jednoj umirovljenici. Nakon što je umirovljenica otvorila vrata stana u Ulici Ante Jakšića, dvije počiniteljice su upotrijebile tjelesnu silu i zadržale je na hodniku. Za to vrijeme je treća iskoristila pomno isplanirani trenutak te ušla u stan gdje je pronašla novac i odnijela ga sa sobom.

Novčanice eura u rukama
Drska pljačka usred bijela dana: Prevario bolesnu 81-godišnjakinju i iz kuće joj ukrao novac

Kako se doznaje od policije, 87-godišnjakinja je tek jučer prijavila cijeli događaj koji se odvio prije gotovo šest tjedana. Učinjena materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina eura, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, nakon kojeg će se znati više detalja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap