Važne vijesti iz HZZO-a: Povećan cenzus za besplatno dopunsko osiguranje, neki lijekovi bit će jeftiniji

Milan Dalmacija
6. prosinca 2022.
Zdravlje
A- A+

Iz HZZO-a poručuju kako je prihodovni cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje 2.251,71 kuna po članu obitelji, odnosno 2.814,64 kuna za samce. Cijene za 260 lijekova će biti niže, a dodana su i nova pomagala na osnovnu listu.

umirovljenik dopunsko

Foto: Rawpixel

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povisio je prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na plaćenu premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja u idućoj godini. Osiguranici će imati pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje plaćeno iz državnog proračuna, ako im po članu obitelji mjesečni prihod u ovoj godini nije prelazio 2.251,71 kunu, prenosi Večernji list.

To pravo imat će i samci od 1. siječnja, ako su im mjesečna primanja bila manja od 2.814,64 kune. Tako je u odnosu na ovu godinu cenzus po članu obitelji povećan za 186,11 kuna, a za samce za 232,64 kune.

Iz HZZO-a su poručili da su uskladili i cijene lijekova koje se propisuju na recept. Tako su snizili cijene za čak 260 pakiranja. To bi se u ljekarnama trebalo vidjeti 15 dana od službene objave ove odluke.

Na osnovnoj listi pomagala pojavili su se novi proizvodi iz kategorija obloga za rane i pomagala za urogenitalni sustav. Iz HZZO-a su naglasili da nove liste pomagala stupaju na snagu 20. prosinca.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap