U slovenskoj bolnici su živog pacijenta zamijenili umrlim, a sve se saznalo tek nakon sprovoda

Ana Kanazir
15. rujna 2022.
Zdravlje
A- A+

U općoj bolnici Celje zamijenili su identitete dvoje starijih pacijenata. Naime, jedan pacijent je preživio, a drugi umro, ali je bolnica napravila pogrešku te živog pacijenta proglasila mrtvim i o tome obavijestila njegovu obitelj. Da stvar bude još gora, zamjena je otkrivena tek nakon sprovoda. Uprava slovenske bolnice je ponudila ostavku.

bolnica

Foto: Unsplash

Oba pacijenta su vozilom hitne pomoći stigli iz Doma za starije osobe Loka pri Zidanom Mostu. Stručni ravnatelj bolnice Franci Vindišar je na konferencije za novinare objasnio zašto je došlo do zamjene identiteta. Pacijenti nisu imali identifikacijsku narukvicu pa su se iz bolnice na informacije o identifikaciji oslanjali na riječi bolničara, prenosi N1.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite
Zdravko(63): "Malo bolnica, malo kuća, malo druženje s djecom"

Kako se saznalo za ovaj slučaj?

Pogrešna informacija je proslijeđena obitelji koja nije došla na identifikaciju pokojnika, a zamjena je otkrivena kada je preživjeli pacijent, koji je proglašen mrtvim, došao u Dom za starije. Uprava bolnice ponudila je ostavku koju će vijeće ustanove prihvatiti u ponedjeljak, najavio je predsjednik Upravnog vijeća Andrej Klasinc.

Javila se i policija

O cijelom slučaju, policiju je obavijestila bolnica, a iz policije su za N1 Slovenija rekli kako prikupljaju obavijesti u smjeru sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog rada. Slovenski ministar zdravstva Danijel Bešič Loredan je također komentirao slučaj te rekao kako je priča teška i zapravo nevjerojatna.

U slovenskoj bolnici su živog pacijenta zamijenili umrlim, a sve se saznalo tek nakon sprovoda
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap