U sklopu Svjetskog dana šećerne bolesti moći ćete izmjeriti šećer u krvi dok se vozite određenim tramvajem

Ana Kanazir
12. studenoga 2022.
Zdravlje
A- A+

Svjetski dan šećerne bolesti se svake godine obilježava 14. studenoga pri čemu Zagrebačko dijabetičko društvo organizira dvije javnozdravstvene akcije kako bi podigli svijest o ovoj sve češćoj bolesti. Prva akcija se održava 13. studenoga kada će se moći mjeriti šećer u krvi i savjetovati s dijabetologom i nutricionistima u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, dok se druga akcija održava 14. studenoga, a njome se omogućava vožnja tramvajem određenom rutom u kojem će se besplatno mjeriti šećer i savjetovati s medicinskim sestrama i nutricionistom.

Prema podacima HZJZ-a, u svijetu od šećerne bolesti boluje 537 milijuna ljudi u dobi od 20 do 79 godina, a procjenjuje se da će taj broj narasti na 643 milijuna do 2030. godine. U Republici Hrvatskoj je 2021. godine prema podacima CroDiab-a (Nacionalni registar osoba sa šećernom bolešću) registrirano 327.785 osoba s dijagnozom šećerne bolesti. Zagrebačko dijabetičko društvo neprofitna je organizacija koja okuplja oboljele sa šećernom bolesti te nastoji kroz različite edukativne aktivnosti pružiti oboljelima i njihovim obiteljima motivaciju za što bolju samokontrolu i svakodnevni život s ovom bolešću. Što je uopće dijabetes i kako prepoznati bolest, pisali smo u ovom tekstu.

Tečaj €/kn: 7,53450
dijabetes
Dijabetes – Što je, kako ga prepoznati i kako se tretira

Vožnja tramvajem

– Budući da je studeni mjesec koji je posvećen svjesnosti o šećernoj bolesti, a 14. 11. je datum kada obilježavamo Svjetski dan šećerne bolesti, željeli bismo dodatno djelovati te potaknuti građane na redovitu brigu o vlastitom zdravlju te načinu života, poručuju iz dijabetičkog društva.

Osim što 13. studenoga možete doći u Bauerovu 19, u prostorije Zagrebačkog dijabetičkog društva izmjeriti šećer u krvi od 10 do 13 sati, 14. studenoga će svi građani moći putovati besplatno tramvajem od 14:00 do 16:00 sati pri čemu će im se mjeriti šećer u krvi, a moći će se i savjetovati s dijabetologom, medicinskim sestrama i nutricionistom.

Tramvaj bi prometovao od 14:00 do 16:00 sati, a mjesto početka vožnje je okretište tramvaja Ljubljanica – zatim Tratinska – Savska – Jukićeva – ulica Republike Austrije –Ilica – Trg bana Josipa Jelačića (očekivani dolazak oko 14:20 sati) – Draškovićeva – Vlaška– Kvaternikov trg – Šubićeva – Branimirova – Glavni kolodvor (očekivani dolazak oko14:50 sati) – Vodnikova – Savska – Frankopanska – Ilica- Trg bana Josipa Jelačića – Praška– Glavni kolodvor – Draškovićeva – ul. kneza Mislava – Trg žrtava fašizma (očekivani dolazak oko 15:40 sati) – Ulica Franje Račkog – Jurišićeva – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska – Savska – Tratinska – Ljubljanica.

U sklopu Svjetskog dana šećerne bolesti moći ćete izmjeriti šećer u krvi dok se vozite određenim tramvajem
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap