Stiglo 515.000 doza cjepiva protiv gripe, poznato je i kada kreće cijepljenje

Ana Kanazir
5. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Hrvatski zavod za javno zdravstvo naručio je četverovalentno inaktivirano cjepivo protiv sezonske gripe. Cijepljenje kreće u ponedjeljak 17. listopada, dok će se u pojedinim ambulantama moći cijepiti i od 12. do 14. listopada. Besplatno cijepljenje je omogućeno osobama starijim od 65 godina, kao i štićenicima domova za starije osobe, zdravstvenim radnicima, trudnicama i osobama koje imaju povećani rizik od teškog oboljenja gripe.

Photo: Rawpixel

Nabavljeno je 600.000 doza cjepiva, o čemu smo već pisali ovdje, a 515.000 doza je već stiglo u Hrvatsku i počela je njihova distribucija u županijske zavode za javno zdravstvo. Sastav ovogodišnjeg cjepiva protiv gripe sukladan je preporuci Svjetske zdravstvene organizacije za ovu sezonu.

Tečaj €/kn: 7,53450
Krajem listopada kreće cijepljenje protiv gripe, a nabavit će se 600.000 doza cjepiva

Za koga je sve besplatno cijepljenje?

Cijepljenje protiv gripe je besplatno za osobe starije od 65 godina, štićenike domova za starije osobe i institucija za njegu kroničnih bolesnika, kao i za radnike istih institucija, djecu i odrasle s kroničnim oboljenjima i kroničnim bolestima metabolizma, za djecu koja su na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, za zdravstvene radnike i trudnice.

Svi koji se žele cijepiti protiv gripe, a pripadaju nekoj od navedenih skupina s povećanim rizikom od teškog oblika bolesti i komplikacija gripe, se trebaju javiti telefonski izabranim liječnicima obiteljske medicine i izabranim pedijatrima za cijepljenje kako bi najavili da će se doći cijepiti. Cjepivo protiv COVID-a i cjepivo protiv gripe, osobe starije od 12 godina mogu primiti istovremeno.

Hrvatska ljekarnička komora će uskoro obavijesti građanstvo o mogućnostima cijepljenja putem ljekarni

Stiglo 515.000 doza cjepiva protiv gripe, poznato je i kada kreće cijepljenje
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap