Šef Svjetske zdravstvene organizacije otkrio kod kojeg simptoma stariji moraju hitno liječniku

Josip Mihaljević
3. ožujka 2020.
Zdravlje
A- A+

Koronavirus nije nikakva šala, posebice za starije građane kod kojih su posljedice najteže ako se zaraze. Šef Svjetske zdravstvene organizacije izdao je naputak kako biste se trebali ponašati i otkrio kod kojeg simptoma morate hitnu k liječniku.

Ilustracija: Unsplash

Stariji od 60 ili ljudi koji boluju od dugotrajnih bolesti trebali bi izbjegavati napućena mjesta i gužve kako bi smanjili rizik od zaraze koronavirusom, kazao je šef Svjetske zdravstvene organizacije na Twitteru.

Dr. Tedros Adhanom izdao je mali naputak za smanjivanje rizika od zaraze koronavirusom:

“Ako ste stariji od 60, ili imate zdravstvenih problema poput krvožilnih bolesti, problema s disanjem ili dijabetes, imate veći rizik od razvijanja težeg oblika koronavirusa. Pokušajte izbjegavati napućena područja, ili mjesta gdje biste mogli doći u dodir s ljudima koji su bolesni”, napisao je na svom Twitteru.

Također, otkrio je kako smanjiti rizik od zaraze i kod kojeg simptoma biste hitno trebali ići k liječniku:

“Ako ste bolesni, ostanite u svojoj kući. Jedite i spavajte odvojeno od svoje obitelji, a za jelo koristite odvojen kuhinjski pribor.

Ako razvijete simptom kratkog daha, nazovite liječnika i odmah potražite pomoć”, napisao je.

Foto: Stanje 2. ožujka, u obojenim zemljama je potvrđen barem jedan slučaj koronavirusa | Center for Disease Control and Prevention

Šef Svjetske zdravstvene organizacije otkrio kod kojeg simptoma stariji moraju hitno liječniku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap