Ravnatelj bolnice u kojoj su dvije starije osobe stavljene na isti krevet dobio samo upozorenje

Ana Kanazir
26. svibnja 2023.
Zdravlje
A- A+

U travnju je sve zgrozila fotografija dvije starije pacijentice na istom pokretnom krevetu. Ispostavilo se kako je ovo trajalo 15 minuta, ali i kako je ravnatelj bolnice lagao o stanju jedne pacijentice za koju je rekao da je dobro, dok je ona dva dana nakon slučaja preminula. Iz Sisačko-moslavačke županije su rekli kako je Upravno vijeće ravnatelju izdalo samo pisano upozorenje i da ima rok od 15 dana da provede konkretne radnje.

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku

Dvije pacijentice u istom krevetu | foto: Hitna uživo 194, Facebook

Kao što smo već pisali u ovom tekstu, u bolnicu je poslana inspekcija, dok je protiv ravnatelja Tomislava Dujmenovića podignuta prekršajna prijava. Prema najnovijim informacijama, ravnatelj je dobio pisano upozorenje, ali i naređenje da poduzme određene radnje.

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku
Ravnatelj bolnice u kojoj su pacijentice bile u istom krevetu prijavljen je: Odgovarali i djelatnici

Grozan slučaj u Općoj bolnici u Sisku, gdje su dvije starije osobe bile na istom krevetu, je šokirao mnoge. Nedugo nakon je Ministarstvo zdravstva protiv Dujmenovića podiglo prekršajnu prijavu, podignut je i optužni prijedlog protiv zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata, a o svemu je obaviješteno je i Upravno vijeće OB Sisak. Također, razriješen je dužnosti voditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, gdje se sve i dogodilo, a predloženo je i razrješenje medicinske sestre koja je taj dan radila na trijaži i koja je pacijentice smjestila na isti ležaj.

Sada su poznati novi detalji. Naime, iz Sisačko-moslavačke županije su za Dnevnik Nove TV potvrdili kako je Upravno vijeće ravnatelju, između ostalog, izdalo pisano upozorenje. Cijeli odgovor donosimo u cijelosti.

– Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tim koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata, na Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) provede tromjesečni monitoring protoka, vrste te dinamike prijema i obrade bolesnika, izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente te provođenje mjera za unaprjeđenje sigurnosti i kvalitete skrbi, pristupi provođenju edukacije zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u odlučivanju te upravljanju u skrbi za kompleksne bolesnike, potvrdili su iz Upravnog odjela za poslove sisačko-moslavačkog župana za Dnevnik Nove TV.

Ravnatelj o svemu poduzetom mora dostaviti izvješće Upravnom vijeću.

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap