Psihologinja nam je otkrila jednu važnu stvar koju možete naučiti od svojih unuka

Ana Kanazir
23. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Iako osobe starije dobi imaju brojna životna iskustva, uvijek ima prostora za naučiti nešto novo. Psihologinja Eva Jurković je u petak gostovala u našem podcastu, a između ostalog nam je otkrila i koje to stvari bake i djedovi mogu naučiti od unuka i djece općenito.


Druženje s malom djecom ima mnoge prednosti. Osim što se u tim trenucima igre i zabave zaboravi na brige, od njih se može naučiti i kako uživati u trenutku i bolje doživljavati svijet oko sobe. Ovo se još naziva i “mindfulness”, a ima brojne prednosti za zdravlje.

Pronađite to dijete u sebi

Psihologinja Eva je rekla kako djeca vole istraživati i kako ih sve zanima, ali ih i sve nanovo veseli. Osim toga, ona stvarno uživaju u trenutku i svakom predmetu koji prime u ruke posvećuju posebnu pažnju. Upravo to je svjesno življenje koje bi trebalo primjenjivati, a o kojemu smo pisali ovdje.

– Mala djeca imaju urođeno primjećivati sve male trenutke u danu. Dobro je družiti se s njima i vidjeti kako oni doživljavaju svijet. Malo dijete od četiri ili pet godina sve dodiruje i sve ga zanima. Uživi se u sve i istražuje svijet. To je ta spontana svjesnost koju imamo kada smo mali. Ideja je da u odrasloj dobi i starosti ponovno pronađemo to dijete u sebi i živimo svjesno, otkrila je psihologinja.

Cijeli podcast o svjesnom življenju možete pogledati u nastavku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap