Prirodni sastojci koji dokazano štite srce i imunitet, jedan posebno koristan pušačima

Sponzorirani članak
12. svibnja 2021.
Zdravlje
A- A+

Godine našem organizmu donose promijene koje ne moraju biti vidljive, no metabolizam se usporava, funkcije slabe, vitalnost opada i energetski resursi troše se brže nego prije. Kada promišljamo o tome, ne ostaje nam puno prostora za optimizam. I što sad? Ipak, priroda se izvanredno pobrinula za sve. Ako želimo usporiti djelovanje ‘zuba vremena’, potrebno je posegnuti za onim što nam je priroda sama servirala.

prirodni sastojci

Ako želimo usporiti djelovanje ‘zuba vremena’, trebamo samo posegnuti za onim što nam je priroda sama servirala | Foto: Unsplash

Vitamini propolisa štite srce

Oksidativni stres se nalazi u pozadini mnogi bolesti, a osobito bolesti modernog doba kao što su hipertenzija i hiperlipidemija koje mogu uzrokovati iznenadne i neželjene posljedice poput srčanog i moždanog udara. Flavonoidi, poznati i kao vitamini P, uvelike se istražuju zbog svojih antioksidativnih svojstava i nameću se kao spojevi koji mogu doprinijeti kvaliteti života.

Propolis je izvorno vrlo bogat flavonoidima koji pokazuju kardioprotektivni učinak. Već u mikromolarnim koncentracijama propolis tj. flavonoidi propolisa pokazuju antiagregacijski učinak, odnosno djeluju protiv zgrušavanja trombocita i stvaranja krvnih ugrušaka. Dokazano je da flavonoidi iz propolisa dugoročno mogu doprinijeti učinkovitijem radu srca i prevenciji nastanka tromba.

Pomaže cirkulaciji, imunološkom sustavu, usporava starenje

Koenzim Q10 jedan od osnovnih tjelesnih koenzima, nalazi se u svim ljudskim stanicama, a najviša koncentracija je u srcu, jetri, bubrezima i gušterači. Djeluje kao antioksidans i glavna uloga mu je proizvodnja energije u svakoj stanici našeg tijela. Posebno je poznat po tome što pomaže cirkulaciji, stimulira rad imunološkog sustava te ima velik utjecaj u borbi protiv starenja.

Ljudsko tijelo stvara koenzim Q10. Međutim, starenjem se ta sposobnost smanjuje, te je kod osoba starije dobi smanjena razina koenzima u krvi. Osim kod starijih osoba niske razine koenzima Q10 u krvi zabilježene su kod osoba s bolestima srca, kardiomiopatijom, upalom desni, zatim kod pretjerane gojaznosti, hipertenzije, mišićne distrofije, Parkinsonove bolesti, AIDS-a te kod bolesnika na dijalizi.

Farmakol Kardiopip

Glavna uloga koenzima Q10 je proizvodnja energije u svakoj stanici našeg tijela | Foto: Unsplash

Najviše istraživanja rađeno je o ulozi koenzima Q10 kod prevencije i potporne terapije bolesti srca i krvnih žila, temeljeno na njegovom antioksidativnom učinku. Koenzim Q10 djeluje stabilizirajući funkciju mitohondrija dajući na snazi srčanog mišića. Nema podataka o toksičnosti, može se kombinirati s drugim tvarima porijeklom iz hrane i bilja bez straha od interakcija, a dodatno uzimanje ne utječe na endogenu sintezu Q10. Potencijalne interakcije s lijekovima odnose se na antikoagulase čije djelovanje može pojačati i povećati rizik od krvarenja.

Pušač ste pod kroničnim stresom? Treba vam vitamin B1

Tiamin ili vitamin B1 prvi je otkriveni vitamin B skupine zbog čega i nosi taj naziv. Kao i drugi vitamini B skupine, topljiv je u vodi, esencijalni je nutrijent potreban većini organskih sustava za pravilnu funkciju. Prvenstveno sudjeluje u metabolizmu energije te u koordinaciji živčane i mišićne funkcije, a potpomaže i u pravilnom radu srca. Tiamin povoljno djeluje na ukupnu razinu energije dostupne iz ugljikohidrata štiteći organizam od stresa i umora.

Nedostatak vitamina B1 može imati negativne posljedice na različite organske sustave, a prvenstveno organe i organske sustave u kojima je najzastupljeniji poput živčanog sustava, srčanog mišića i mozga. Potrebe za ovim vitaminom povećavaju se pri kroničnom stresu te pušenju, u slučaju veće konzumacije šećera i drugih rafiniranih ugljikohidrata. Potreba se također povećava starenjem, osobe u starijoj životnoj dobi ne metaboliziraju vitamin kao što su nekoć mogle te stoga moraju konzumirati veću količinu te tvari.

Kako naš organizam ne može pohranjivati ovaj vitamin, potrebno ga je svakodnevno nadoknađivati putem hrane ili dodataka prehrani. Prema rezultatima znanstvenih istraživanja, nema dokaza o interakcijama tiamina s lijekovima.

prirodni sastojci

Dodatak prehrani u obliku kapsula Farmakol Kardiopip kratkoročno doprinosi ublažavanju simptoma stresa i umora, a dugoročno učinkovitijem radu srca i prevenciji nastanka tromba | Foto: PIP d.o.o.

Kako tijelu osigurati ove sastojke?

Dodatak prehrani u obliku kapsula Farmakol Kardiopip kratkoročno doprinosi ublažavanju simptoma stresa i umora, a dugoročno učinkovitijem radu srca i prevenciji nastanka tromba. U preporučenoj dnevnoj dozi (2 kapsule) sadrži 200 mg koenzima Q10, 1 mg vitamin B1 (tiamin) i 75 mg ukupnih flavonoida iz propolisa.

Flavonoidi iz propolisa djeluju kardioprotektivno sprječavajući nastanak tromba, te doprinose očuvaju funkcije krvožilnog sustava. Koenzim Q10 djeluje kao antioksidans i glavna uloga mu je proizvodnja energije u svakoj stanici našeg tijela. Posebno je poznat po tome što pomaže cirkulaciji, te ima velik utjecaj kod prevencije bolesti srca i krvnih žila. Vitamin B1 povoljno djeluje na ukupnu razinu energije dostupne iz ugljikohidrata štiteći organizam od stresa i umora te doprinosi normalnoj funkciji srca.

Na našoj Facebook stranici možete osvojiti jedno pakiranje kapsula Kardiopip. U objavi provjerite kako!

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap