Preventivni pregledi u Opatiji: Prijavite se na ultrazvuk za samo 5 eura u jednoj poliklinici

Ana Kanazir
12. travnja 2023.
Zdravlje
A- A+

U Opatiji se i ove godine održava posebna akcija za građane. Naime, Grad Opatija u suradnji s Poliklinikom Kantrida Dental nastavlja s projektom preventivnih pregleda za građane starije od 40 godina. Tako se može odabrati ultrazvuk abdomena, dojke, štitnjače ili prostate, a moći će se pregledati ukupno 450 građana za 5 eura po pregledu.

Liječnik zapisuje dijagnozu

Liječnik postavlja dijagnozu | Foto: Pixabay

Osim preventivnih pregleda koji kreću ovog mjeseca u pet županija u Hrvatskoj za osobe koje nisu dvije godine bile kod liječnika, o čemu smo više pisali ovdje, u Opatiji postoji i dodatna mogućnost za građane.

Liječnik pokazuje pacijentu rezultate pretrage na prijenosnom računalu
Preventivni pregledi: Poznato je kada kreću, gdje će se održati, ali i što će sve uključivati

U Opatiji su prepoznali važnost prevencije pa su zato omogućili određenu vrstu ultrazvuka i to za samo 5 eura koji se plaćaju nakon obavljenog pregleda. Kako je rekao ravnatelj Poliklinike, prošle je godine na ovaj način pregledan 421 građanin, a njih 38 je upućeno na daljnje preglede i dijagnostike.

Da biste ostvarili pravo na pregled, treba se prijaviti putem obrasca koji se šalje mailom ili se predaje u pisarnicu Grada Opatije. Obrazac se predaje od danas, a termin je potrebno dogovoriti u roku od 15 dana od dana izdavanja potvrde.

Obrazac možete preuzeti ispod.

 

Copy link
Powered by Social Snap