Povlači se serija lijeka Salbutamol, otopine za atomizator

Ana Kanazir
21. ožujka 2023.
Zdravlje
A- A+

Tvrtka Pliva u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) povlači seriju lijeka Salbutamol otopinu za atomizator. Lijek se povlači iz preventivnih razloga zbog sumnje u neispravnost kakvoće. Pacijenti koji kod kuće imaju lijek Salbutamol se pozivaju da ga prestanu koristiti, ali i da ga vrate u ljekarnu i obrate se liječniku oko nastavka terapije.

salbutamol otopina

Salbutamol | foto: Pixabay, Pic_Panther

Kako su na svojim stranici naveli iz HALMED-a povlači se lijek Salbutamol serija 15015321, 15000522, 15018422, 15036222 i 15036322. Ipak, nema mjesta panici jer kako kažu, u Hrvatskoj nije zaprimljena nijedna prijava na nuspojave iz ovih serija lijeka.

osoba drži lijekove u ruci, dok se ostatak lijekova nalazi u pozadini, a u gornjem desnom kutu je magistra farmacije Ana babić Perhoč
Dodaci prehrani: 'Ne možemo tvrditi da cijena garantira kvalitetu, a treba ih koristiti oprezno'

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije lijeka Salbutamol Pliva 5 mg/ml otopina za atomizator, no odobren je i dostupan drugi lijek s istom djelatnom tvari različite jačine i farmaceutskog oblika, koji nije obuhvaćen navedenim povlačenjem. Prije njegove kupovine potrebno je konzultirati se s liječnikom.

HALMED će nastaviti pratiti sigurnost primjene navedenog lijeka te će o svim novim saznanjima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap